Mèdia 12/04/2011

Creen una aplicació mòbil per als celíacs

MobiCeliac permet consultar la llista d'aliments aptes per a les persones amb intolerància al gluten, escollir un restaurant amb menús sense gluten o actualitzar la informació disponible sobre la malaltia

Redacció
1 min
Interfície de l'aplicació en un telèfon mòbil

BarcelonaEls afectats per intolerància al gluten disposen d'una nova aplicació que els ofereix una ajuda per gestionar la malaltia en la seva rutina diària. Un grup de professors de la Universitat d'Alcalá de Henares (Madrid), juntament amb l'Associació de Celíacs de Madrid (ACM) i l'empresa de software Equalter han desenvolupat una aplicació anomenada mobiCeliac, compatible amb PDA, tablets i telèfons mòbils d'última generació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment, l'aplicació presenta els 2.500 productes aptes per a celíacs amb la certificació "Controlat per FACE" (Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya), però els creadors estan en contacte amb diverses associacions per ampliar la informació presentada. En declaracions al diari El Mundo, Ángel Fernández, professor de la Universitat d'Alcalá de Henares i ideòleg de l'aplicació, ha dit que “probablement en uns dies es podrà consultar la llista completa d'aliments”.

A més de la llista d'aliments, mobiCeliac també ofereix informació sobre la malaltia i referències a hotels i restaurants que presenten menús aptes per a celíacs. De moment, només s'ofereix informació de locals de l'àrea de Madrid, però els creadors estan treballant en l'ampliació d'aquest perímetre.

Les persones afectades per la malaltia celíaca, o celiaquia, tenen una intolerància permanent al gluten, una proteïna pròpia de cereals com el blat, l'ordi, la civada o el sègol, ingredients que es troben en més del 80% dels productes manufacturats que es venen al mercat.

L'aplicació, que és gratuïta i està disponible en versió catalana, castellana o anglesa, ja ha registrat més de 5.000 descàrregues a través de la pàgina web del projecte, malgrat que encara es troba en fase de desenvolupament.

stats