NOU PROJECTE
Mèdia 08/05/2012

Cruz i Mainat creen Reset TV, una fàbrica de creació audiovisual

Toni Cruz i Josep Maria Mainat tornen al negoci de la televisió. Un any després de deixar Gestmusic han fundat Reset TV, una empresa que deixa de banda la producció i es dedica a crear nous formats.

Albert Castellví Roca
2 min
Toni Cruz (esquerra) i Josep Maria Mainat posen en marxa Reset TV, una empresa que es dedicarà a crear nous formats televisius.

BARCELONA."Avui em jubilo! Ja he demanat el carnet de la tercera edat", va tuitejar, el 24 d'octubre, Josep Maria Mainat. Sis mesos després, però, ell i Toni Cruz han decidit reincorporar-se al món laboral i han creat Reset TV, una marca amb la qual esperen explotar el seu vessant més creatiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Al mercat, que cada cop és més petit, ja hi ha productores que ho fan prou bé", explica Mainat a l'ARA. Per això considera que tornar a entrar en el negoci de la producció, a banda de requerir un "muntatge" més complex, "seria anar en contra del que ja hi ha". "Volem concentrar-nos en les idees -continua-, però amb l'avantatge que nosaltres hem sigut productors i tenim un coneixement molt ampli de com s'aixeca un espectacle". Per això la seva intenció és arribar a acords amb productores o cadenes per oferir-los els seus projectes i "tutelar el procés de posada en marxa" dels nous formats. Un cop emès el primer programa, la responsabilitat ja quedarà únicament en mans del nou equip, i ells podran dedicar-se a altres projectes.

Seus a Londres i a Miami

Reset TV neix amb la voluntat d'exportar els seus projectes arreu del món. De fet, Cruz destaca que ja han tancat acords amb "dues grans companyies", una amb seu a Miami "que domina el mercat llatinoamericà" i una altra de Londres "amb connexions a tot el món", especialment, diu Mainat, a Europa i els països anglosaxons. "Tenim clar que hem de mirar cap al món", afirma Cruz, que recorda que ara mateix, a Espanya, només hi ha tres grans grups audiovisuals -Antena 3, Telecinco i TVE, que ell situa "entre cometes" per les seves dificultats econòmiques-, de manera que centrar-se únicament en aquest mercat seria crear "una empresa minimalista". "Volíem tirar cap amunt", diu Cruz, i afegeix que actualment hi ha "set o vuit" formats creats per ells que funcionen en l'àmbit internacional.

El catàleg de programes de la nova empresa està integrat, de moment, pels productes que Cruz i Mainat van crear durant la seva etapa a Gestmusic i dels quals han recuperat els drets. Però tenen intenció de començar a ampliar l'oferta ben aviat. "Ja tenim algunes idees sobre la taula", assegura Mainat, que avança la seva voluntat de participar en els pròxims mercats internacionals de continguts televisius, "al setembre o l'octubre", amb una cartera de programes que n'inclogui ja uns quants de nova creació.

De fet, després que ahir Mainat anunciés a través de Twitter la creació de Reset TV, més d'un usuari ja es va interessar per la possibilitat de fer-los arribar propostes de nous programes. Ell s'hi va mostrar completament obert.

stats