AUGE DELS JOCS A LA PETITA PANTALLA
Mèdia 02/04/2011

Cuatro afegirà un altre concurs a les graelles

El 2011 està sent l'any dels concursos: Cuatro prepara l'adaptació de Minute to win it , que serà el tercer que estrena la cadena des del gener. Antena 3 també n'ha incorporat de nous, i ara es planteja reubicar-los.

Albert Castellví Roca
2 min
Un concursant de la versió americana de 'Minute to win it' intenta que la pilota de tennis s'aguanti en equilibri sobre la raqueta.

Barcelona.Un estudi fet públic fa poc conclou que l'entreteniment va superar la ficció com a gènere televisiu preferit al món el 2010. No és estrany, doncs, que al costat de la invasió de sèries que viu la televisió, durant el 2011 s'hagi observat també un auge dels concursos. Des del gener se n'han estrenat o recuperat vuit, i encara n'hi ha dos més en preparació a Cuatro.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena prepara els càstings per a una adaptació del format nord-americà Minute to win it , que va néixer fa un any però que ja s'ha estès a una vintena de països. L'objectiu del joc és que els concursants demostrin les seves habilitats a través de proves aparentment senzilles que cal realitzar amb objectes quotidians, com ara treure un bitllet de sota d'una moneda amb una sola mà i sense que la moneda es mogui o bufar una baralla de cartes en equilibri sobre una ampolla fins que només n'hi quedi una. En cas de superar el desè i últim nivell, el premi per al concursant serà de mig milió d'euros. Això sí, com indica el nom del programa, el temps màxim per superar cada prova és d'un minut.

De moment, Cuatro ha obert els càstings, però no ha avançat la data d'estrena. En canvi, l'altre format que té pendent, Tienes un minuto , arribarà a la graella dilluns a la tarda. Aquí, vint nois intentaran seduir un grup de noies també en un temps màxim d'un minut, el que triga a creuar el plató la cinta transportadora on s'hauran d'enfilar. Amb la incorporació d'aquests dos concursos, Cuatro ja en tindrà tres en funcionament, ja que Jesús Vázquez va recuperar al gener ¡Allá tú!

També té tres concursos el catàleg d'Antena 3. La ruleta de la suerte fa temps que manté un públic fidel al migdia, però les dues novetats de la temporada han tingut sort diversa. L'èxit d' Atrapa un millón , que presenta Carlos Sobera la nit dels divendres, ha fet que la cadena vulgui provar-lo també a la franja de tarda de dilluns a dijous a partir de la setmana vinent, on substituirà El tercero en discordia -també presentat per Sobera- que no ha funcionat i podria caure definitivament. Els divendres, en canvi, serà La ruleta de la suerte el que s'emetrà tant a la franja actual com a la tarda.

La llengua, protagonista

Veo7 també va apostar fort pels concursos al gener, amb l'estrena de Trivial pursuit i Tensión sin límite . El primer encara s'emet -tot i el canvi d'hora d'aquesta setmana- però l'altre, després d'alguns alts i baixos, ja ha desaparegut de la graella.

Altres novetats de l'any han estat Ni de conya! , a les tardes de 8tv, Fish and chips al Super3 i, més recentment, Gafapastas , que fa companyia al tradicional Saber y ganar de La 2. L'oferta de concursos, més enllà dels realities , la completen un seguit d'espais amb la llengua com a protagonista: Bocamoll i El gran dictat , a TV3, Palabra por palabra , als dissabtes de La 2, i un altre clàssic: Pasapalabra , a Telecinco .

stats