PROJECTE DE FICCIÓ
Mèdia 03/11/2011

Cuatro emetrà la nova sèrie de Ridley Scott

Ridley Scott ha iniciat el rodatge de Labyrinth, la minisèrie que adapta el bestseller homònim de Kate Mosse. Mediaset ja ha comprat els drets del projecte, que s'està enregistrant a Carcassona.

A.c.r.
2 min
La ciutat francesa de Carcassona és l'escenari dels primers dies de rodatge de la sèrie Labyrinth.

Barcelona.Després de l'èxit de la versió televisiva d'Els pilars de la Terra, Ridley Scott torna a embarcar-se en l'adaptació per a la petita pantalla d'un bestseller ambientat en l'època medieval. El seu nou objectiu és Labyrinth, la novel·la de l'escriptora britànica Kate Mosse que l'any 2006 va convertir-se en un èxit de vendes a escala internacional, i que ara aspira a reviure aquells dies de glòria però en format audiovisual. Tot i que el projecte encara es troba pràcticament a les beceroles, el grup Mediaset ja n'ha adquirit els drets que li permetran, un cop la sèrie estigui enllestida, emetre-la a Espanya a través de Cuatro.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Labyrinth (El laberint) explica la història de dues dones que, tot i viure amb 800 anys de diferència -el 1206 i el 2005-, semblen compartir el mateix destí. L'una, Alaïs, va morir durant les guerres càtares mentre era la protectora d'un antic llibre que, suposadament, guarda els secrets del Sant Graal. L'altra, Alice, és una arqueòloga que, després de descobrir la tomba de la jove del segle XIII, comença a tenir la impressió d'haver revelat alguna cosa que havia de romandre amagada. Els donaran vida dues actrius britàniques més aviat desconegudes, com són Jessica Brown-Findlay (una de les protagonistes de Downton abbey) i Vanessa Kirby (que ha interpretat alguns papers en diverses produccions de la BBC).

Scott assegura que es va sentir "molt atret per aquest material, per la densitat de Labyrinth, que és un puzzle meravellós", i per aquest motiu va decidir convertir-la en el seu nou projecte. Per portar la història a la pantalla, Scott s'ha desplaçat fins a la localitat francesa de Carcassona, una de les capitals del catarisme, on aquesta setmana ha començat el rodatge. Les càmeres, però, es traslladaran més endavant fins a Sud-àfrica, on se n'enregistraran també algunes seqüències.

El resultat serà una minisèrie de dos capítols, de dues hores cadascun, que, en paraules de Scott, donarà als responsables de la producció "l'oportunitat de crear un drama fascinant que emocionarà i encantarà als lectors del llibre d'arreu del món i als espectadors que descobreixin la història per primera vegada".

Altres projectes

Després d'una prolífica carrera en el món del cinema, Ridley Scott va fer els seus primers passos a la petita pantalla el 2005, quan, juntament amb el seu germà Tony, va produir la sèrie Numb3rs per a la CBS. Des de llavors, la televisió s'ha convertit en un dels camps habituals de treball per als germans Scott, que el 2009 van engegar, com a productors executius, la sèrie The good wife, i l'any següent van convertir en una ficció de vuit capítols l'exitosa novel·la de Ken Follett Els pilars de la Terra.

Ara Scott torna a introduir-se en el món de la ficció històrica -que, en la seva opinió, demostra que "no hem canviat gens", especialment en "situacions extremes, com agressions polítiques o, sobretot, la guerra"-, però simultàniament es troba immers en tres produccions més per a la petita pantalla: World without end -la continuació de la saga d'Els pilars de la Terra- i Pompeii, totes dues d'època; i The sector, que explota la ciència-ficció, el gènere pel qual és més conegut el director.

stats