TELEVISIÓ
Mèdia 19/10/2011

Cuatro revela els secrets de l'humor amb 'Frikiliks'

Cuatro estrena dilluns Frikiliks , un espai d'humor amb Ana Morgade i David Fernández, conegut sobretot pel personatge de Chikilicuatre. Minoria Absoluta i APM uneixen esforços en una producció per a tot l'Estat.

Natalia Araguás
2 min

Barcelona.Ana Morgade interpreta Beibe81, una noia "moderna, connectada al món" que sembla més normal del que és en realitat. David Fernández és Frikiloco, una "figura nerd , que viu a l'oficina i no surt gaire d'allà". Junts faran un repàs en clau humorística a l'actualitat televisiva, però no només això: l'audiovisual que es mou per internet ocuparà també un lloc destacat. Aquesta és la recepta de Frikiliks , un nou programa d'humor que arriba a Cuatro dilluns vinent a les 21.30 hores. "És una proposta diferent orientada a entretenir, que aprofitarà vídeos de la televisió i de la xarxa per donar una visió humorística de temes d'actualitat", explica Carles Merino, director del programa. Frikiliks es basa en esquetxos i té una durada total de 45 minuts. Durant la setmana vinent s'emetrà cada dia excepte divendres. A partir de la setmana següent la intenció és que tingui periodicitat setmanal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Frikiliks està coproduït per Alguna Pregunta Més i Minoria Absoluta. Segons Merino, s'ha intentat unir el millor de les dues marques. D'una banda, el repàs irreverent de vídeos d'actualitat que caracteritza l' APM i, de l'altra, el fil conductor amb personatges propi de Polònia , Crackòvia i Minoria Absoluta . "No és un zàping pur i dur, es fa a través d'uns actors, el coixí és diferent", detalla el director de Frikiliks . El món d'internet també hi té molta presència. S'ha intentat "posar ordre" en el maremàgnum de vídeos de la xarxa sense trair el seu esperit anàrquic. "Volem fer arribar al gran públic els vídeos d'internet", resumeix Merino. Interessa al públic jove, però no exclusivament.

Un altre aspecte a destacar de Frikiliks és una feina de postproducció "molt intensa", tant pel que fa al grafisme com al tractament audiovisual. Els plànols sovint es caracteritzaran per multiciplitat de finestretes, que permetran fer aparèixer els vídeos i els actors manera simultània. "Hi haurà molta informació en pantalla, busquem un gran dinamisme visual", explica.

El programa establirà una interacció constant entre els dos presentadors, Ana Morgade i David Fernández. Aquest últim -popularitzat arran la seva participació com a Chikilicuatre a Eurovisión el 2008- ha estrenat aquesta temporada un programa d'humor a la Cope amb Edu Soto, el Neng . Pel que fa a Morgade, Frikiliks representa el seu retorn a Cuatro, després de l'adéu definitiu del programa Buenafuente a La Sexta el juliol passat. La comunicadora torna a la cadena on va començar la seva trajectòria i que li va servir de trampolí després de presentar, juntament amb Quequé, Estas no son las noticias .

Segons Merino, la personalitat dels presentadors ha estat crucial a l'hora de fitxar-los. "David s'identifica molt amb la figura del friqui després d'haver fet Chikilicuatre", observa. "Ana Morgade té, en canvi, un registre que va molt bé per la personalitat dual del seu personatge".

Salt a l'àmbit espanyol

El director de Frikiliks està convençut que el tipus d'humor de l' APM i de Minoria Absoluta és "exportable" a l'Estat. "Només s'ha d'obrir el ventall de contingut, per no caure en l'univers català", puntualitza. Com a exemple, defensa que l' APM té "molts seguidors" que són de fora de Catalunya. "No ens fa por" el salt a una cadena com Cuatro, resumeix.

stats