Mèdia 14/10/2011

Cues, cadires plegables i para-sols per aconseguir l'iPhone 4S

El dispositiu es posa a la venda aquest divendres a diverses ciutats del món. A Catalunya i arreu d'Espanya arribarà el 28 d'octubre

Agències
2 min
Clients japonesos fent cua davant la botiga d'Apple a Tòquio / AFP

BarcelonaCentenars d'incondicionals dels dispositius de la poma s'han apilat a les portes de les Apple stores de Tòquio i Sydney aquest dijous a la matinada (hora catalana) per aconseguir un dels primers exemplars de l'iPhone 4S, la nova versió del telèfon intel·ligent de la companyia californiana, que surt a la venda aquest divendres. Al llarg del dia, el dispositiu també es vendrà als Estats Units i a diverses ciutats europees, com Londres, París o Munic, però la seva arribada encara es farà esperar uns dies més a les botigues que Apple té a Catalunya i arreu d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El llançament del nou smartphone, l'últim de l'era Jobs, ha generat una gran expectació. A Tòquio, la jornada ha deixat la icònica imatge de centenars de japonesos amb cadires plegables i para-sols fent llargues cues per aconseguir-ne un exemplar. De fet, la botiga que l'empresa californiana té a la capital nipona va obrir les seves portes abans de l'hora habitual (a les 8.00, la una de la matinada a Catalunya) per tal de poder atendre una gran quantitat de gent que feia cua des de la tarda anterior, i que va passar la nit de dijous a divendres a les portes de l'establiment.

Una de les principals novetats que presenta l'iPhones 4S, més enllà de diverses millores tècniques i el sistema operatiu iOS 5 instal·lat de fàbrica, és la integració de Siri, l'aplicació que serveix per donar instruccions amb la veu al telèfon.

Molts usuaris han aprofitat la cita a les portes del local per homenatjar, un cop més, el recentment desaparegut Steve Jobs, fundador d'Apple i ex-director executiu de la companyia nord-americana fins al passat agost. Els rams de flors i les dedicatòries s'han tornat a amuntegar davant les portes de les botigues, i alguns usuaris portaven màscares amb la cara de Jobs. L'icònic fundador d'Apple va morir dimecres passat a causa d'una aturada respiratòria, provocada pel càncer de pàncrees que patia des de feia més de vuit anys.

stats