CANVIS A LA GRAELLA
Mèdia 10/06/2011

Cuní firma amb 8TV per liderar el tomb informatiu de la cadena

El grup Godó prem l'accelerador amb 8TV i vol potenciar la seva influència informativa. Per fer-ho, ha fitxat Josep Cuní, que liderarà aquest canvi i dirigirà un magazín als vespres.

àlex Gutiérrez M.
2 min

Barcelona.Josep Cuní va tancar ahir la seva incorporació a 8TV, en què realitzarà un magazín de set a deu del vespre, que competirà en part amb el TN de TV3. Però l'operació depassa la simple contractació d'un programa, ja que Cuní rep l'encàrrec de dirigir l'àrea informativa i endreçar la graella d'un canal que els últims anys s'havia centrat sobretot en els continguts enllaunats. La intenció és aixecar el sostre d'audiència de la cadena, que el mes passat va tancar amb un 2,6% de share .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la signatura de l'acord, es confirma així la notícia avançada per l'ARA dimarts, en la qual s'assenyalava la intenció de Godó de donar un tomb a la televisió amb la incorporació d'un dels periodistes més coneguts al país. L'aposta per Cuní és global i busca les màximes sinergies amb La Vanguardia i RAC1, de manera que ha ofert a Cuní l'entrada en el nucli de presa de decisions editorials del grup.

El periodista deixarà de presentar Els Matins de TV3 a mitjans de juliol, que és quan acaba la temporada regular. La CCMA ja havia decidit que enguany no hi hauria programa d'estiu. Cuní dirigia l'espai matinal, amb el qual ha estat líder d'audiència, des del 23 d'abril del 2004. Durant aquests anys ha estat un dels rostres insígnia de la cadena, com a presentador habitual de la gala El Català de l'Any i de l'edició de l'any 2009 de La Marató . També havia estat l'encarregat de programes com L'aventura quotidiana o Coses que passen .

El nou programa a 8TV el farà la seva productora Broadcaster i, tot i que encara no n'han transcendit els detalls, es dóna per fet que inclourà Pilar Rahola com a col·laboradora destacada, tal com ho ha estat durant la seva etapa com a presentador d' Els Matins a TV3.

Nascut a Tiana l'any 1957, Cuní procedia de Radio Juventud i Ràdio Barcelona, però va forjar la seva fama com a presentador d' Els Matins de Catalunya Ràdio , en què en paral·lel també era cap de programes. Posteriorment, va encarregar-se del magazín matinal de COMRàdio i, després i durant tres anys, del d'Ona Catalana, que va deixar el 2003 en mans de Neus Bonet.

stats