FICCIÓ NORD-AMERICANA
Mèdia 13/06/2012

'Dallas' reviu amb una nova generació d'Ewings

La cadena nord-americana TNT estrena avui la seqüela de Dallas. 21 anys després del final de la sèrie original, els principals actors mantenen els seus personatges, però els protagonistes seran els fills.

Albert Castellví Roca
3 min
EL REPARTIMENT  Tres actors de la sèrie original repeteixen a la seqüela de Dallas, que compta amb joves incorporacions.

BARCELONA.Han passat més de vint anys, però les dues branques de la família Ewing continuen totalment enfrontades. John Ross III, el fill del malvat J.R., i el Christopher, el fill adoptiu del Bobby, són ara els joves caps de les dues nissagues, i han heretat dels seus pares no només la fortuna i les propietats, sinó també, i sobretot, el caràcter. El jove John Ross, que espera que li arribi el moment d'agafar les regnes de l'imperi petrolier familiar, centra totes les seves ambicions en el negoci, els diners i l'afany de poder, i troba en el seu cosí Christopher el seu gran rival. El Christopher, igual que el seu pare, té un caràcter més afable, uns principis morals més definits i uns interessos que ben poc tenen a veure amb l'explotació petroliera. És més, s'ha convertit en un ferm partidari de les energies alternatives.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conflicte, doncs, torna a estar servit, i la cadena nord-americana TNT el tornarà a explotar a partir d'avui amb l'estrena de la seqüela de la mítica sèrie Dallas . Els papers protagonistes els encarnaran dos joves actors que han coincidit a la sèrie Mujeres desesperadas : Josh Henderson -que serà John Ross- i Jesse Metcalfe -en el paper del Christopher-. Rebecca Sutter donarà vida a Julie Gonzalo, la promesa del Christopher, mentre que Jordana Brewster completarà el quartet de joves protagonistes posant-se en la pell d'Elena Ramos, la filla de l'antiga cuinera de la família Ewing, que, després d'haver deixat plantat el Christopher poc abans de casar-se, ara inicia una relació amb John Ross, pensant més en els beneficis econòmics que això li pot comportar que no pas en el que li diu el cor.

Però malgrat el pas dels anys, el canvi generacional no s'ha completat, i els antics patriarques segueixen ben presents en la trama, i amb la mateixa cara: Larry Hagman, a punt de fer 81 anys, tornarà a posar-se a la pell de J.R., ara divorciat de Sue Ellen, que tornarà a ser interpretada per Linda Ann Gray. També torna Patrick Duffy en el paper del Bobby, tot i que ho farà divorciat de la seva antiga dona, la Pam, i casat amb l'Ann (Brenda Strong).

Bones sensacions

La nova Dallas , que es va començar a coure el setembre del 2010 i va rebre el vistiplau de TNT al juliol, tindrà, de moment, deu capítols. Els dos primers s'emetran de manera consecutiva aquesta nit, i la previsió és que la primera temporada s'acabi a mitjans d'agost. De moment les expectatives són bones, i els pocs que han tingut ocasió de veure'n els primers episodis n'han fet crítiques positives. El mateix equip de la sèrie confia que tindrà recorregut, i Larry Hagman ha bromejat, fins i tot, amb la possibilitat que es repeteixi l'èxit de la sèrie original i se n'arribin a rodar 13 temporades.

De fet, la primera Dallas tampoc va néixer amb la pretensió d'allargar-se tant en el temps. Quan es va estrenar, l'abril del 1978, a la CBS, estava plantejada com una minisèrie de cinc capítols. Però l'excel·lent rebuda que va tenir va fer que al setembre ja se n'estrenés una segona temporada, en aquest cas de 24 episodis més. A partir d'aquí es va mantenir en antena ininterrompudament fins al 1991, i va acumular 357 capítols que van aconseguir grans audiències no només als EUA, sinó en més de 90 països del món.

TVE la va emetre entre el 1979 i el 1982, i llavors TV3 li va agafar el relleu. De fet, la sèrie va ser el primer programa que es va poder veure a la televisió catalana després dels missatges institucionals en el primer dia d'emissions, i s'hi va mantenir fins a l'agost del 1992.

Per ara no està previst que la nova Dallas arribi aquí, però ja n'han comprat els drets al Canadà -on debuta també avui-, el Brasil, la Gran Bretanya, Alemanya i Suècia.

stats