Comunicació
Mèdia 29/06/2011

Qui va guanyar el cara a cara, ahir?

'La Vanguardia' suspèn Zapatero amb un 4,6 i aprova amb un 'sufi' Rajoy. 'El Periódico', 'El País' i 'Público' defensen “l'únic discurs possible” d'un Zapatero “esgotat”. L''ABC' i 'La Razón' presenten Rajoy com un líder preparat per accedir a la presidència. L''Avui' considera Zapatero “esgotat” i Rajoy “massa confiat” i 'El Mundo' els titlla "d'enrocats", i qualifica el cap del Govern de "poc convincent"

Redacció
2 min

BarcelonaA poques hores de reprendre's el debat de política general, la premsa dedica els titulars d'obertura i els editorials a fer un balanç del cara a cara entre el president Zapatero i el líder del PP, Mariano Rajoy, en la jornada parlamentària d'ahir.La Vanguardia

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

: El titular “Comiat lent” dóna pas a un editorial que qualifica Zapatero com a “polític amortitzat”. El diari suspèn amb un 4,6 l'actual president, mentre dóna gairebé un punt més al principal candidat a substituir-lo, Mariano Rajoy (5,5) i aprova amb nota al portaveu de CiU, Duran i Lleida (6,4)

El Periódico: El diari accepta que ni un ni altre va aportar “Remeis” reals als problemes de l'Estat i la ciutadania, però elogia “la capacitat tàctica, d'encaixar els cops i de sortir airós” que Zapatero ha demostrat en tots els debats que ha enfrontat com a principal líder de l'oposició i com a cap de Govern.

Avui: Titlla el debat d'ahir de “pugna inútil” i acusa els dos líders de ser incapaços “d'encomanar il·lusió i confiança” als ciutadans. Zapatero “esgotat” i Rajoy “massa confiat” que guanyarà els propers comicis.

El País: Es mostra empàtic amb un Zapatero que “no podia fer res més que defensar la seva gestió i aferrar-se a les reformes” i qüestiona la postura del líder dels populars, que l'acusa d'haver centrat el seu discurs “en la manca de credibilitat de l'actual govern” en comptes de proposar mesures per sortir de l'atzucac.

Público: Qualifica la dialèctica d'ahir com a “debat de sords” però es decanta per l'actitud de Zapatero, que considera que va ser més “convincent”.

ABC: Els ministres s'adormen a la portada en un “Govern esgotat” i, a l'editorial, Zapatero es presenta com un líder “sense discurs enfront els ciutadans, crispat amb l'oposició i fracassat davant la crisi”.

La Razón: No amaga la impaciència perquè Rajoy prengui el relleu de Zapatero i presenta les dades d'una enquesta d'NC Reports en què es pondera el suport dels dos líders en el cara a cara: Zapatero un 25,5%, Rajoy un 42,8%.

El Mundo: El MundoTitlla els dos líders d'“enrocats” amb les seves postures, però es decanta per valorar el discurs de Zapatero i qualificar-lo de “poc convincent” per cap partit polític.

stats