Mèdia 22/05/2011

Democràcia real avui, segons El Mundo

El diari parla d'eleccions "decisives pel futur" i destaca que el PP espera una victòria tan contundent que obligui al PSOE a avançar les properes generals. El rotatiu destaca que les protestes segueixen desafiant la decisió de la Junta Electoral.

2 min
Portada de El Mundo, 22 de maig

El diari El Mundo ha optat per un titular contundent: "Democràcia real ja", fent referència al moviment Democràcia Real Ja que ha donat suport a les concentracions i que molts mitjans de comunicació asseguren que és qui està al darrera de les acampades. El rotatiu editat a Madrid destaca que més de 35 milions de persones estan cridades a votar en uns comicis que segons el diari "poden canviar el futur".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari El País obre l'edició d'avui relacionant les protestes amb les eleccions i titula: "L'onada de protestes sacseja el 22-M" i destaca que el PP "busca forçar l'avançament electoral". El diari editat a Madrid diu que les eleccions d'avui són unes "primàries" de les properes eleccions generals i assegura que els populars esperen aconseguir una victòria tan contundent que obligui al president del govern espanyol a avançar les properes generals. "Que parlin les urnes" és el titular del diari Abc mentre que La Razón destaca que és "l'hora de la democràcia".

Les protestes a les places catalanes i com aquestes condicionaran les eleccions municipals d'avui centren gran part de les portades de la premsa catalana. El Periódico titula:"De les places a les urnes" i posa l'èmfasi en la pugna per l'alcaldia de Barcelona, que "centra l'atenció del 22-M a Catalunya". La victòria del Barça ahir, que va tancar la Lliga, és l'altra notícia destacada per aquest diari. L'AVUI diu "Democràcia Real" i explica que "les protestes ciutadanes marquen les municipals". "El carrer parla i les urnes també", diu El Punt que destaca que més de cinc milions de catalans escullen avui els ajuntaments a 947 municipis.

La Vanguardia en canvi és l'únic diari editat a Barcelona que no dedica la portada a les protestes dels indignats. Dedica la primera pàgina a la tradicional foto dels candidats a l'alcaldia de Barcelona, que en aquesta ocasió, estan acompanyats del titular: "Barcelona, a l'aire" i es destaca que "per primera vegada en 32 anys el canvi pot arribar a l'alcaldia de Barcelona".

L'Ara, d'altra banda, opta per una portada amb una gran imatge d'un botó que acompanya amb el titular: "Reinicia" i reprodueix un fragment de l'editorial que es troba dins del diari, titulat "Reiniciem de debò".

stats