NOU PROGRAMA
Mèdia 23/04/2011

Després de 'Perdidos en la tribu', la tribu es perd a Badalona

Els protagonistes de Perdidos en la tribu reviuran l'experiència, però en sentit invers: una tribu himba i una mentawai s'instal·laran a casa de les famílies que van viure al seus poblats fa dos anys.

Albert Castellví Roca
2 min
Després de 'Perdidos en la tribu', la tribu es perd a Badalona

Barcelona.L'any 2009, els quatre membres de la família badalonina Carrión Roldán van anar-se'n a passar tres setmanes a Namíbia. No hi anaven de vacances, ni a fer turisme, sinó com a part d'una espècie d'experiment televisiu: durant 21 dies van haver de conviure amb una tribu himba , originària d'una zona desèrtica al nord del país, i aconseguir ser acceptats com a membres del grup per endur-se un premi de 150.000 euros. Com ells, dues famílies més, els Recuero Oliva i els Molina Herrera, també van participar en el concurs de Cuatro Perdidos en la tribu , i també van endur-se el premi després que els mentawai i els boiximans, respectivament, consideressin que s'havien integrat suficientment en la seva forma de vida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Semblava que l'experiment s'havia acabat aquí, però ara Cuatro ha decidit anar més enllà i demà (22.30 h) estrenarà Perdidos en la ciudad , un format invers però que comptarà amb els mateixos protagonistes. La dona, el germà i els dos fills bessons del cap de la tribu himba i una altra de les membres del clan s'instal·laran durant tres setmanes a Badalona, al pis dels Carrión Roldán, mentre que un grup de quatre mentawai -dos xamans, la dona d'un d'ells i una altra dona- volaran des d'Indonèsia fins a la localitat madrilenya de Batres, on viuen els Recuero Oliva.

Xoc cultural

De fet, el rodatge va tenir lloc durant el mes de novembre, i com era previsible va donar lloc a situacions sorprenents que deixen clara la distància abismal que separa les formes de vida de les famílies occidentals de les dels himba i els mentawai . Com ja va passar a Perdidos en la tribu , el menjar és un dels elements que més problemes comportarà als visitants, almenys al començament. El primer episodi mostra també la sorpresa que suposa per als membres de les tribus el fet de viure entre blocs de pisos i l'obsessió dels occidentals per desplaçar-se sobre rodes. La vitroceràmica, les targetes de crèdit o l'aigua corrent, però també la visió del mar o de la neu, seran alguns altres aspectes que evidenciaran el xoc cultural.

El format original, Perdidos en la tribu , va obtenir, en la primera temporada, un 13,5% de quota de pantalla i 2.134.000 espectadors de mitjana a l'Estat, unes xifres d'audiència força bones per a la cadena. La segona temporada, emesa a principis de l'any passat, va baixar fins a un 7,7% i de share i 1.253.000 espectadors. Totes dues etapes van ser presentades per Núria Roca, que ara es posa al capdavant de la nova versió.

stats