PREMSA
Mèdia 22/01/2011

Aznar, Salt i la reforma de les caixes comparteixen les portades

Les paraules de l'exmandatari espanyol troben ressò en la majoria de rotatius

Laia Altarriba
2 min
Portada de l'ARA

BarcelonaLa majoria de portades tant dels diaris catalans com espanyols es fan ressò del discurs que ahir va fer José María Aznar a la Convenció del PP a Sevilla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA reprodueix la frase "L'Estatut ha fet perillar Espanya", de l'expresident espanyol, per retratar l'escència del seu discurs, mentre que La Vanguardia explica que "Aznar acusa Zapatero de portar el model de les autonomies al precipici". Per la seva banda, El Periódico i El País destaquen l'abraçada que es van fer Aznar i Rajoy.

En el cas dels diaris de dretes espanyols, prefereixen recollir l'encàrrec que l'expresident va fer a l'actual líder del PP. En el cas de l'Abc, recull: "Tens tota la meva ajuda per regenerar Espanya", El Mundo explica que "Aznar demana a Rajoy que 'legitimi' un pla de reformes a les urnes" i La Razón titula "Comença la reconquesta".

Els diaris catalans recullen també en portada el pla del govern espanyol de reforma de les caixes. Mentre que El Periódico explica que l'està negociant amb el PP, La Vanguardia explica que l'executiu no té èxit en tancar el nou pla per les caixes, l'Avui assegura que la reforma financera "crispa les caixes" i El Punt hi coincideix titulant: "Les caixes es resisteixen al pla per transformar-se en bancs·.

La mobilització que avui es viurà al municipi de Salt també apareix en algunes portades. L'Avui titula "Més de 200 entitats es manifesten avui per la convivència" i l'ARA parla de l'altra Salt, una ciutat de Jordània amb el mateix nom i problemes similars a la Salt catalana.

Per la seva banda, El Periódico escull com a tema principal l'ordenança del civisme de Barcelona, en el cinquè aniversari de la seva aprovació.

Albània també és en bona part de les portades per la repressió contra una manifestació de l'oposició que va deixar tres morts.

stats