Mèdia 07/03/2012

Dimiteix el president de l'Associació de Premsa de Granada per amenaçar una activista amb un cinturó

Antonio Mora presenta la dimissió a la junta directiva després que sortissin a la llum les imatges de l'incident i de rebre el rebuig polític i professional

Efe
2 min

GranadaAntonio Mora ha presentat aquest dimecres la dimissió com a president de l'Associació de la Premsa de Granada després de la polèmica generada quan va intentar agredir amb un cinturó una jove propalestina que va irrompre en la inauguració d'una exposició sobre Israel.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A través d'una carta remesa als socis, a la qual ha tingut accés Efe, Mora assenyala que ahir va ser un dia "nefast" per a l'Associació de la Premsa i per a ell i que avui ho segueix sent quan comprova els "estralls" d'una conducta "absolutament reprovable".

El fins ara president qualifica la seva conducta com a "impròpia i inadequada, a més de violenta", i assenyala als associats que li ha provocat una "profunda tristesa i desconcert".

"Ho lamento per l'Associació", assenyala Mora en la carta, en què, a més de reconèixer el seu "gran error", demana perdó als socis per la seva conducta i els comunica que ha presentat la dimissió a la junta directiva.

Els fets, que han motivat el rebuig de col·lectius professionals i polítics, van tenir lloc a la seu de l'Associació de la Premsa de Granada quan, davant la impossibilitat d'iniciar un acte pels crits que proferien les integrants de la Plataforma en Defensa dels Drets del Poble Palestí, Mora es va aixecar de la cadira i, mentre caminava cap a la jove, es va treure el cinturó.

Seguidament, amb el cinturó doblat i en alt es va dirigir cap a l'activista, a la qual, segons el Sindicat de Periodistes d'Andalusia (SPA), va arribar "amb intenció de pegar-li".

En adonar-se que la seva companya i un càmera de Canal Sur Televisión gravaven la seqüència, es va aturar i es va dirigir cap a l'altra jove que es trobava a l'altre costat de la taula presidencial i li va cridar que se n'anés.

El president de la Diputació Provincial de Granada, Sebastián Pérez (PP), ja havia sol·licitat la dimissió immediata de Mora després que sortissin a la llum unes imatges que segons ell "atempten" contra els principis de respecte, dignitat i igualtat que defensa la institució.

stats