LA CRISI D'UNA PUBLICACIÓ HISTÒRICA
Mèdia 08/09/2011

'Don Balón', en perill de desaparició

Aquesta setmana la revista Don Balón no ha arribat als quioscos després que dimecres el seu editor fos detingut per presumpta estafa. Ara s'estudia que passi de ser setmanal a mensual.

Auri Garcia Morera
2 min
L'edició especial de presentació del Barça podria ser una de les últimes edicions  de la històrica revista Don Balón que arribi als quioscos.

Barcelona.Des del 7 d'octubre del 1975 Don Balón no havia faltat a la seva cita setmanal amb els amants del futbol, però els fets ocorreguts la setmana passada van desencadenar una crisi que ha provocat que deixi de publicar-se temporalment i corri perill de desaparèixer definitivament. Els Mossos van detenir dimecres l'editor de la revista, l'empresari Rogelio Rengel Mercadé, per un presumpte delicte d'apropiació indeguda. Rengel Mercadé va quedar en llibertat després de passar 48 hores a comissaria i declarar davant el jutge, però la detenció i la investigació han provocat que l'activitat de la revista quedi paralitzada, sense poder elaborar, imprimir i distribuir el número d'aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El responsable d'edicions internacionals de Don Balón , Rogelio Rengel Ros, va reconèixer ahir en declaracions a l'agència Efe que la revista té "problemes econòmics". Rengel Ros va dir que "la cosa està molt fotuda, i d'aquí 24 o 48 hores donarem una resposta", i va avançar que "una de les solucions podria ser convertir-se en una revista mensual". El responsable d'edicions internacionals també va admetre que "evidentment hi ha una relació de causa-efecte" amb la detenció de l'editor de la revista i que l'empresa deu diners als treballadors.

Segons va poder saber l'ARA, els treballadors de la revista no tenien, fins ahir al migdia, cap informació sobre el seu propi futur i estaven preocupats pel fet de no tenir cap interlocutor que els parlés en nom de l'empresa. A la tarda, el diari El Mundo va publicar en la seva edició digital que s'havia convocat per avui una reunió dels empleats amb advocats de l'empresa. També se citaven declaracions del director de la revista, Toni Casal, en les quals confirmava que la revista tampoc sortiria la setmana que ve, a més d'admetre que s'ha plantejat l'opció que Don Balón acabi tancant definitivament.

Històrica, prestigiosa i global

La revista Don Balón és la revista sobre futbol més antiga a l'Estat, amb 36 anys d'història en què ha aconseguit una gran reputació. L'any 1989 la revista va ingressar a l'European Sports Magazines, una associació europea formada per les publicacions sobre futbol més prestigioses del continent, com la portuguesa A Bola , l'alemanya Kicker i la britànica World Soccer .

Amb una xarxa de corresponsals repartits per més de 50 països per cobrir tot el futbol internacional, Don Balón es distribueix als cinc continents.

stats