Mèdia 10/03/2011

'Downton Abbey', la sèrie britànica més cara

Les sèries d'època tornen amb força, també a Anglaterra. Antena 3 estrena dimarts aquesta producció, la més ambiciosa en pressupost de les que s'han realitzat mai al Regne Unit.

Redacció
2 min
Maggie Smith encapçala  el repartiment de la sèrie.

Barcelona.A banda de l'aposta cinematogràfica, Antena 3 manté també les seves posicions en l'àmbit de les sèries i hi afegeix una estrena sonada: la britànica Downton Abbey , que competirà, a partir de dimarts vinent, en la franja de prime time durant set setmanes. Es tracta d'una producció d'època produïda pel canal ITV, que competirà amb Ángel o demonio (Telecinco), El Taquillazo (La Sexta), NCIS Los Ángeles (Cuatro), Españoles en el mundo (La 1) i l'espai que acabi substituint Infidels , que s'acomiada de TV3 la setmana que ve. La cadena espera així aixecar el nivell discret de La mujer Papa , que ha estat ocupant la franja les últimes setmanes i que abans d'ahir es va acomiadar amb un discret 4,1 de share a Catalunya. Al seu país d'origen, Downton Abbey va aconseguir unes audiències de gairebé deu milions d'espectadors per episodi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie arriba, a més, amb un peculiar aval: el de la presidenta de la Comunitat de Madrid. Esperanza Aguirre confessava haver-s'hi enganxat gràcies a un DVD importat d'Anglaterra que li havia fet més amena la seva actual convalescència, fruit de l'operació recent de càncer de mama a la qual es va sotmetre.

Downton Abbey explica la història de la fictícia abadia de Downton, just quan se saben les notícies de l'enfonsament del Titànic i dos anys abans, per tant, de la Primera Guerra Mundial. El serial segueix les desventures de la família d'aristòcrates Crawley -encapçalada per la comtessa Violet Crawley, que interpreta Maggie Smith- i dels seus servents. Amb un pressupost d'un milió de lliures per capítol de tres quarts d'hora, es tracta de la producció més cara de la televisió britànica. És també la sèrie d'època que més èxit ha obtingut des de Retorn a Brideshead .

stats