COMUNICACIÓ
Mèdia 03/08/2011

El “Dragon Khan” de l'economia, a la portada d''El Periódico'

“Màxima alerta”, “línies vermelles”, “setge”, “estrangulament” o “atac general” són altres titulars amb què es descriu la situació del deute de l'Estat, el tema principal de tots els diaris

Redacció
2 min
'El Periódico'

Barcelona“Espanya, en el Dragon Khan” és el titular amb què El Periódico obre la seva portada d'aquest dimecres. El gràfic que acompanya la informació, amb l'evolució del diferencial dels deutes espanyol i alemany, dóna una idea del pic en què ens trobem. La Vanguardia resumeix la situació en dues paraules: “Alerta màxima” i recorda que la prima del deute espanyol està al nivell més alt de la història de l'euro. “Màxima alerta” és també el tema d'obertura a l'ARA, que explica que Espanya està “de nou en el punt de mira dels mercats”. El Punt-Avui és l'únic diari català que puja com a primer tema les declaracions d'ahir d'Artur Mas en què anunciava més austeritat. “Mas no afluixa”, diu el diari del grup Hermes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa de Madrid, l'alerta per la situació de l'economia de l'Estat és també el principal tema. El País explica que “la crisi del deute assetja Espanya”. Público interpreta el màxim històric de la prima del deute com un “atac general contra l'euro” i explica que la d'ahir va ser una “jornada negra a l'eurozona”. Abc destaca un gràfic amb la xifra del màxim històric en la prima del deute, superior als 400 punts, i explica que “Zapatero transmet a l'oposició que la crisi del deute és molt delicada”. El Mundo diu: “Espanya i Itàlia, a tocar de l'estrangulament financer” i destaca una fotografia del desallotjament dels indignats de la Puerta del Sol. La Razón, per la seva banda, alerta que “Espanya trepitja la línia vermella” i, en vermell, destaca que “la prima de risc trenca per primera vegada la barrera dels 400 punts”.

Entre la premsa esportiva, Sport ja té la vista fixada en la Supercopa d'Espanya, que el Barça haurà de jugar contra el Reial Madrid, i destaca que Messi estarà a punt per al partit contra els blancs. Mundo Deportivo no va tan lluny i parla del partit que els blaugrana juguen aquesta nit davant el Chivas mexicà i de la presència de Xavi, acompanyat d'un dofí en una divertida fotografia. A Madrid, Marca sorprèn amb unes declaracions del recordman de velocitat Usain Bolt, que diu que “vol provar en el futbol”. As cita les paraules de Cristiano Ronaldo en roda de premsa: “Arribarem al màxim a la Supercopa”.

stats