Mèdia 22/08/2012

Els consellers del PP aproven de matinada l'ERO de RTVV que acomiada 1.200 treballadors

El consell d'administració de Radiotelevisió Valenciana dóna llum verda a l'acomiadament massiu amb el vot majoritari dels consellers del Partit Popular. Centenars de treballadors protesten a les portes de la seu de l'ens

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl consell d'administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha aprovat aquesta matinada l'ERO que acomiadarà finalment 1.198 treballadors dels 1.695 actuals que hi ha en plantilla. La decisió s'ha pres amb els únics vots favorables dels consellers del Partit Popular, que han justificat la seva decisió com l'única alternativa per no tancar RTVV. Els representants del PSPV, de Compromís i d'Esquerra Unida han votat en contra de l'acomiadament massiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant més de cinc hores el consell d'administració ha estat reunit en un horari poc habitual i molt criticat per l'oposició i el comitè d'empresa. La convocatòria per a aquesta reunió que ha certificat l'aprovació definitiva de l'ERO estava fixada a les 21.30 hores d'aquest dimarts però no ha estat fins a la 1.45 hores que s'ha votat la decisió d'acomiadar gairebé 1.200 treballadors. Uns dos-cents treballadors han estat protestant durant les més de 5 hores de reunió a les portes de la seu de RTVV.

Els socialistes ja han anunciat que impugnaran el consell d'administració celebrat aquesta nit i els sindicats han avançat que portaran els acomiadaments als tribunals.

A partir de l'1 de gener del 2013 entrarà en vigor la nova llei de RTVV que privatitzarà gran part de la producció, mentre que els informatius i la programació considerada de servei públic estaran produïts pels aproximadament 400 treballadors que es lliuraran de l'ERO.

stats