PREMSA
Mèdia 30/11/2010

Guerra de xifres negatives entre 'El País' i 'El Mundo'

El diari de Prisa assegura que les pèrdues del rotatiu de Pedro J. Ramírez el situen a prop de la fallida tècnica

Laia Altarriba
1 min

BarcelonaEl diari El País dedica aquest dimarts una notícia per explicar la situació econòmica de l'editora d'El Mundo'El Mundo, Unidad Editorial Información General.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu de Prisa, "la forta caiguda dels ingressos derivada de les menors vendes i del descens de la facturació publicitària van provocar que les pèrdues del diari El Mundo es disparessin el 2009". En concret, la notícia detalla que "la xifra de negoci es va reduir un 22,6%, fins a 138 milions d'euros". El País explica que la informació l'ha obtinguda dels comptes que l'empresa ha dipositat al Registre Mercantil de Madrid.

La informació sobre El Mundo assegura que les pèrdues del 2009 van situar l'empresa amb un patrimoni net negatiu, cosa que equival a una situació de fallida tècnica. L'empresa s'hauria escapat de la fallida, continua, "gràcies a un préstec de la seva matriu, Unidad Editorial, que també travessa una delicadíssima situació financera".

El País entén que en els mals resultats d'El Mundo hi ha pesat "l'esforç de promocions fet per sostenir la difusió i evitar ser superat per l'Abc (que li ha retallat molt terreny) com a segon diari d'informació general a Espanya".

La notícia d'El País arriba pocs dies després que El Mundo assegurés que el deute de Prisa ascendeix a prop de 5.000 milions d'euros. Ho feia dissabte passat en la informació sobre l'entrada de Liberty a l'accionariat de Prisa.

stats