28/11/2010

Empatx de missatges digitals

1 min

Facebook ha anunciat que oferirà als seus 500 milions d'usuaris una bústia del tipus nom@facebook.com per gestionar totes les seves comunicacions, ja siguin per SMS, missatge privat o xat. La més popular de les xarxes socials pretén que hi passem encara més temps: ja no ens caldrà sortir de Facebook, els que encara no hi són ens podran escriure des de fora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Qui més qui menys té dues adreces de correu, telèfon mòbil per als missatges de text, un compte de missatgeria instantània i participa en alguna xarxa 2.0. Cadascú els fa servir de manera diferent: uns et piulen un missatge directe al Twitter i els altres t'envien un e-mail. Cada cop hem de tenir obertes més orelles digitals.

Aquest nou trànsit paral·lel de missatges carrega encara més el correu electrònic tradicional: les webs socials t'avisen per e-mail quan algú t'hi escriu en privat. I el volum de correu augmenta: segons Radicati Group, el 2009 es van enviar al món 250.000 milions de missatges de correu cada dia. Ara bé: el 86,6%, diu Symantec, són brossa. En això, el nou correu de Facebook ens pot ajudar, donant prioritat a les comunicacions dels que considerem amics.

stats