Mèdia 23/01/2012

Empreses catalanes de lloguer de pel·lícules per internet multipliquen les visites

Filmin i Wuaki.tv asseguren que han doblat les visites respecte a la mitjana habitual després del tancament de Megaupload

Acn
2 min

BarcelonaDues empreses catalanes amb seu a Barcelona que es dediquen a llogar pel·lícules a través d'internet fent servir la tecnologia streaming asseguren que aquest cap de setmana han multiplicat el nombre de visites als seus portals. El director i fundador de Filmin, Juan Carlos Tous, ha afirmat que s'han triplicat les visites al web i que s'han multiplicat per quatre el nombre de pel·lícules servides. Fonts de Wuaki.tv asseguren que s'han doblat les visites respecte a la mitjana habitual dels últims mesos. Totes dues companyies coincideixen a afirmar que el tancament de Megaupload per part de la policia nord-americana ha generat interès per projectes com els seus. Juan Carlos Tous, ha explicat que després del tancament de Megaupload, Filmin va decidir aprofitar l'oportunitat per donar-se a conèixer. L'empresa va llançar una oferta de 2x1, pagar la subscripció per un mes -15 euros- i aconseguir-ne un altre de gratuït.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fundador i director de la plataforma de vídeo sota demanda amb seu a Barcelona, considera que l'empresa va reaccionar "rapidíssim", motiu pel qual ha aconseguit "moltíssimes visites i moltíssimes afiliacions" al llarg d'aquest cap de setmana. Dos dies en què s'han triplicat el nombre de visites respecte a un cap de setmana considerat normal i s'han multiplicat per quatre el nombre de pel·lícules servides.

Fonts d'un altre portal de distribució de pagament de pel·lícules per internet també amb seu a Barcelona, Wuaki.tv, han explicat a l'ACN que aquest cap de setmana pràcticament s'ha doblat el tràfic a la seva pàgina web, agafant com a referència les dades de desembre i gener.

Tous ha explicat que arran del tancament de Megaupload han sorgit diversos debats, en molts dels quals s'ha posat com a exemple Filmin com a "plataforma legal de distribució de continguts per internet". Segons ell, molta gent els ha conegut d'aquesta manera i s'ha animat a subscriure's al servei, que compta amb una oferta de més de 2.000 films amb una aposta clara pel cinema independent.

Wuaki.tv –en marxa des de l'estiu del 2011 i amb un catàleg també de 2.000 pel·lícules– també considera que l'augment de la demanda es deu al debat que ha suscitat el tancament de Megaupload, que ha generat interès per sistemes similars de pagament.

"Algú s'estava aprofitant de compartir"

El director de Filmin considera que el tancament de Megaupload és el principi d'un procés de "conscienciació" col·lectiva. Segons ell, la gent avui s'està preguntant com pot ser que una "organització mafiosa hagués fet tants diners" aprofitant-se, assegura, del concepte de compartir.

Tous considera que el tancament de la plataforma liderada per Kim Schmitz ha suposat un "cop a la taula", que demostra que es pot actuar sense lleis com la SOPA o la Sinde.

"És el moment que la indústria es posi les piles"

Juan Carlos Tous afirma que cal que "la indústria es posi les piles", que és el moment de "reaccionar i maximitzar l'oferta a preus raonables, que és el que farà que internet sigui un nou canal de distribució". En aquest sentit, Tous ha dit que molta gent pagava uns 10 euros per estar subscrit a Megaupload, quantitat similar a la quota de Filmin.

stats