Recull de premsa
Mèdia 18/03/2012

'Espanya és la nostra raó', portada de 'La Razón'

El diari anuncia un debat sobre els problemes d'Espanya, entre els quals destaca l'educació i el model autonòmic

Ara
2 min
portada La Razón 18 març 2012

BarcelonaDesprés del 'Catalunya: tenim un problema' de l'Abc', aquest diumenge mou fitxa 'La Razón'. 'Espanya és la nostra raó', diu a la portada amb un joc de paraules amb el nom del diari que constitueix tota una declaració d'intencions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A diferència del que feia l'Abc', 'La Razón' no planteja un enfrontament Catalunya-Espanya, tot i que sí que posa a debat el model d'organització política de l'Estat. El rotatiu anuncia que en els pròxims mesos vol ser un "fòrum de debat per analitzar els problemes, com ara l'educació o el model autonòmic, que cal resoldre per tornar a ser líders". Així presenten un dossier de 10 planes que és el principal tema del dia del rotatiu. L'introdueixen amb aquesta frase: "El nostre país afronta un dels moments més delicats de la seva història, del que estem segurs que en sortirà enfortit".

L'endeutament dels ajuntaments catalans és l'argument d'obertura dels diaris 'El Punt Avui' i 'El Periódico'. El primer diu: "Factura milionària", i afegeix que els experts sostenen que municipis de menys de 5.000 habitants són inviables. El segon concreta: "85 ajuntaments, amb l'aigua al coll", i destaca que el deute de moltes localitats és més del doble dels ingressos anuals.

'La Vanguardia' fa balanç del primer trimestre de l'executiu espanyol del PP i subratlla: "Rajoy desmunta en cent dies el llegat de Zapatero". El diari destaca que el govern espanyol desfà les principals lleis impulsades pel PSOE en vuit anys.

A l'ARA, el dèficit en infraestructures a Catalunya, el País Valencià i les Illes, amb un corredor mediterrani ferroviari que té el suport d'Europa però no té el compromís de Madrid, és el tema que obre la portada d'aquest diumenge.

A la premsa espanyola, tres diaris publiquen sondejos. 'El País' presenta les dades d'una enquesta de Metroscopia sobre les eleccions andaluses i titula: "La desfeta del PSOE atorga al PP majoria absoluta a Andalusia". Segons el sondeig, Arenas aconseguiria 59 diputats, mentre que Griñán 41 i Izquierda Unida 9. 'El Mundo', per la seva banda, ofereix una enquesta de Sigma-dos sobre el cas dels ERO falsos que determina: "Andalusia culpa Chaves i Griñán". Segons el sondeig, un 52% dels andalusos diuen que la "corrupció" influirà en el seu vot, i assenyala que el PP se situa al llindar de la majoria absoluta. 'Abc' també posa el punt de mira a Andalusia i aquest diumenge entrevista el candidat popular, Javier Arenas. El diari presenta una enquesta d'IMC de la qual extreuen: "El PP supera en tres escons la majoria absoluta".

stats