Mèdia 21/02/2012

"Espanya no pot ser Grècia", a la portada de 'La Razón'

La majoria de portades d'aquest dimarts se centren en les càrregues que la Policia Nacional va practicar a València arran de les protestes contra la violència policial que es va produir quan molts joves protestaven contra les retallades en educació

Ara
2 min
larazon

Barcelona'La Razón' interpreta les protestes estudiantils de València en clau de desobediència civil i titula que "Espanya no pot ser Grècia". Compara aquestes protestes sobre la precarietat en l'ensenyament i contra la duresa de la policia amb les del país hel·lè davant del seu Parlament nacional. El diari, a més, qualifica València de "polvorí" i encapçala amb "l'esquerra agita el carrer". També en portada, explica que la UGT "incita els seus afiliats" perquè organitzin protestes contra el PP "en la més absoluta discreció".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Periódico' destaca també les càrregues de la Policia Nacional a València i titula: "Porres contra 'l'enemic'", que és com el cap de la policia a la capital va definir els estudiants que protestaven contra la violència dels agents a l'hora de reprimir les protestes que s'havien produït prèviament.

'El Punt-Avui' destaca que la policia torna a llançar càrregues a València "amb pilotes de goma" i parla d'una "escalada de violència pels actes de protesta".

'Público' dedica al foto central i tota la seva atenció a la violència policial a València i diu que "la policia pega a menors en una protesta contra la violència policial". El diari, a més, destaca que pares i professors demanen "responsabilitats", i l'oposició, "explicacions".

La "violència policial" de València a la portada d''El País' queda en segon lloc; el diari en destaca "l'allau de crítiques que ha rebut". Un jove immobilitzat a terra amb un policia amb una porra sobre seu és la foto central de la portada.

'El Mundo' no es posiciona i defineix les càrregues policials de València com una "escalada de violenta entre policies i manifestants". Destaca que "el líder estudiantil amenaça de 'cremar el carrer'" i "el cap superior de la policia els titlla d''enemics'".

'La Vanguardia' obre amb la fotografia d'un jove esclafat contra un furgó policial mentre un agent de policia el tapa amb el seu escut. El diari afirma que "la policia carrega contra estudiants a València" i insisteix que ahir dilluns "la policia va actuar amb duresa per reprimir les manifestacions contra les retallades en educació". A més, també destaca que molts dels assistents "eren menors".

'Levante', rotatiu del País Valencià, titula: "La protesta estudiantil s'encén a València". A més, el diari afegeix que després de "5 hores de càrregues" va haver-hi "13 ferits, 26 detinguts i caos de trànsit".

'Las Provincias', també del País Valencià, assegura que hi ha hagut 25 detinguts en "un altre xoc estudiantil amb policies". A més, minimitza la importància de les protestes i diu que "a penes 300 joves protagonitzen els enfrontaments". Al centre de la portada, la foto d'un jove amb el nas sagnant assegut a terra il·lustra la duresa de la repressió policial de les protestes.

stats