Mèdia 25/04/2012

Esperanza Aguirre anuncia la privatització de Telemadrid

La presidenta autonòmica justifica la decisió per les noves exigències respecte al dèficit de les televisions autonòmiques. "No estem per gestionar televisions", diu

Efe
1 min

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat aquest dimecres que "el full de ruta" per a Telemadrid és "el que diu la nova llei" del govern espanyol sobre les televisions autonòmiques, que és "que no hi pot haver dèficit", i ha precisat que "com que Telemadrid en té, caldrà evitar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aguirre s'ha referit així, en la roda de premsa posterior al comitè de direcció del PP de Madrid, a una possible privatització de Telemadrid després de la recent aprovació per part del l'executiu espanyol d'un projecte de llei que permet que les comunitats autònomes decideixin si mantenen una televisió pública en la seva regió o no i, en el cas de fer-ho, puguin optar per la seva privatització.

Ha afegit que un altre objectiu és "utilitzar l'autorització que la llei confereix (a les autonomies) per no ser nosaltres els que hàgim de fer la programació d'una televisió".

Segons la seva opinió, "els governants no estan per gestionar directament gairebé res, i menys la televisió", sinó "per garantir als ciutadans uns serveis públics de qualitat, per inspeccionar que aquests serveis públics es presten adequadament, per regular, legislar i fer possible que la millora de la qualitat de vida sigui un continu, i per donar-los als ciutadans capacitat d'escollir".

"Gestionar un mitjà de comunicació en els temps de Franco, de dictadors o règims totalitaris estaria bé, però a mi (ara) em sembla que els mitjans els han de gestionar els professionals i els titulars de les accions", ha afegit.

stats