Mitjans públics
Mèdia 26/04/2012

Eugeni Sallent: "Espero que em jutgin per la feina que faré a partir d'ara"

El nou director de TV3 s'acomiada de RAC1 amb una entrevista a 'El món' en què assegura que l'emissora s'ha convertit en "la ràdio de la gent"

Ara
2 min
"AMB MENYS, FER MÉS" 
 Eugeni Sallent es posa al capdavant de TV3 en un moment en què afronta una reducció de 40 milions d'euros en l'aportació de la Generalitat.

BarcelonaEl nou director de TV3, Eugeni Sallent –que prendrà possessió del càrrec dimecres–, assegura que no li molesta que es parli d'ell com l'home del Grupo Godó a TV3. "M'és igual. Espero que els meus nous companys em jutgin per la feina que faré ara", ha dit en declaracions a 'El món a RAC1'. Sallent ha admès que s'ha sentit "molt a gust" treballant al Grupo Godó, i que no renegarà "mai" d'aquests "orígens", perquè n'està "satisfet i orgullós", però ha afegit: "Qui vulgui veure-hi una lectura que no toca, és el seu problema".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També ha assegurat que li ha "costat" prendre la decisió d'anar-se'n a TV3, però que ho ha fet "convençut". "Em ve de gust acceptar el repte tal com me l'han plantejat. Em sembla que puc aportar coses. No hi ha una ambició personal, és un repte professional que agafo amb il·lusió i responsabilitat", ha assegurat. Sobre la seva relació amb la fins ara directora de la televisió pública, Mònica Terribas, ha dit que és "molt fluïda". "M'ha facilitat molt les coses i m'ha ajudat en el traspàs. Està fent un esforç que li agraeixo molt", ha afegit.

Sallent ha confirmat que aquest divendres tancarà definitivament la seva etapa al capdavant de RAC1, però abans s'ha posat davant dels micròfons de l'estudi "per tercera vegada" des del naixement de l'emissora, fa 12 anys. "Jo no em dedico a això –ha justificat–, no és la meva feina. No sóc periodista ni tinc vocació de ser-ho. He de fer el que em toca, que és dirigir, parlar amb la gent, organitzar les coses, fer que la gent estigui 'enxufada'".

L'encara director de RAC1 ha recordat l'encàrrec que li van fer abans de posar-se al capdavant de l'emissora, que llavors encara no havia nascut: "Fer una ràdio diferent, amb un esperit més jove, entretinguda, orientada a fer que la gent s'ho passés bé". Segons ha dit, es va fer seva "bona part de l'encàrrec", i actualment l'objectiu s'ha aconseguit: "Hem acabat sent la ràdio de la gent. Ens escolta gent molt diferent, molt transversal. Aquesta és la clau. Tenim una manera de comunicar, un estil que arriba. Són valors intangibles que acaben fent una fórmula que funciona", ha explicat.

Sallent ha recordat també el primer EGM de RAC1, que va donar a l'emissora 17.000 oients i en què un espai que acabaria sent emblemàtic, com 'Minoria absoluta', va obtenir un zero. Segons ell, l'objectiu de l'emissora no era el lideratge –que ara ha aconseguit–,sinó "que fos rendible" i que "estigués en el podi". El futur director de TV3 s'ha declarat "aclaparat i emocionat" per la carta oberta que els treballadors de RAC1 i RAC105 li han dedicat. "Per a mi aquesta carta és el millor regal, el millor comiat", ha dit, i ha desitjat "que s'ho passi bé" i "molts encerts" a qui el substitueixi.

stats