COMUNICACIÓ
Mèdia 05/08/2011

"Euroemergència", a la portada de 'La Vanguardia'

Jean-Claude Trichet i el pànic que es va escampar per les borses de tot el món són els protagonistes de les primeres planes. 'El Periódico' i 'La Vanguardia' porten l'editorial a portada

Redacció
2 min
'La Vanguardia'

BarcelonaLa informació econòmica ocupa tota la portada de La Vanguardia d'aquest divendres, que alerta d'una “euroemergència” i presenta el president del BCE, Jean-Claude Trichet, i “la inhibició” de l'entitat com els causants del “pànic” escampat per la zona euro. A més, porta fins a la portada un extracte de l'editorial i l'anàlisi de la subhasta de bons del Tresor espanyol. El Periódico també destaca part de l'editorial a portada, un text que qualifica d'“oportunitat perduda” la intervenció de Trichet. Sota el títol de “patacada global”, el diari del grup Zeta explica l'evolució del dia a través de quatre moments cabdals: la subhasta de bons del Tresor, la intervenció de Trichet, el tancament a la baixa de l'Íbex i els efectes de tot plegat a Wall Street. El Punt-Avui també assenyala el president del BCE com a causant del daltabaix econòmic global i diu que “Trichet ho empitjora”. L'ARA descriu la “impotència europea” i acompanya el titular de la fotografia de Trichet i d'un gràfic explicatiu amb el descens de l'Íbex i l'augment de la prima de risc.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la premsa de Madrid, El País diu que “el temor d'una recaiguda enfonsa els mercats” i destaca l'enfonsament de les borses i el gran augment de les primes de risc italiana i espanyola. Público lamenta la manca d'unitat europea i critica “l'ambigüitat de Trichet”. “Europa, sense direcció”, expliquen. El Mundo explica que “la por de la recessió enfonsa la borsa i Espanya ajorna l'emissió de deute”. Abc també troba culpable el caos viscut ahir a l'entorn econòmic i diu que “el BCE atia l'incendi”. “Trichet desferma el caos”, diu, per la seva banda, La Razón.

Aliè a les turbulències econòmiques, el diari Sport dedica la portada als “tres cracs més esperats”: Cesc, Alexis i Messi. Mundo Deportivo també parla del migcampista d'Arenys. “Foto finish”, diu l'esportiu del grup Godó, i destaca l'enrenou que el català va crear a la graderia en l'estrena de l'Arsenal. Al Marca expliquen que Cristiano i Benzema van “embalats a pel Barça”. L'As, en la seva edició catalana, parla de la derrota de l'Espanyol contra el Sevilla en el partit de record a Jarque i Puerta, i destaca que “l'homenatge va ser el millor”. A l'edició espanyola, Iker Casillas és el protagonista: “Tenim equip”, diu el porter dels blancs.

stats