Mèdia 26/06/2012

Facebook crea un correu electrònic als seus usuaris sense demanar permís

'@facebook.com' és la part final de la nova adreça que apareix amb la informació personal de cada membre de la xarxa

Ara
2 min
Facebook ja és a la borsa JOEL SAGET / AFP

BarcelonaFacebook ha canviat l'e-mail de tots els usuaris de la xarxa sense avisar. Aquest dimarts, la companyia ha anunciat, a través d'un comunicat, que tots els registrats a la xarxa social tenen un compte que acaba amb '@facebook.com' en el qual rebran els missatges privats que els envii l'empresa. Els usuaris que vulguin llegir les notificacions hauran d'accedir a la xarxa social obligatòriament, mentre que abans n'hi havia prou de consultar el correu electrònic personal que havien donat per fer-se usuaris de Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'empresa va comunicar, el mes d'abril passat, la possibilitat que es produís aquest canvi, però advertien que cada usuari podria escollir quina adreça de correu mostrar. Facebook defensa aquesta acció i diu que ha modificat els correus per "fer-los més coherents amb el lloc", i que aquesta nova configuració permet decidir als usuaris quina direcció es mostra a la seva cronologia. La companyia, fundada per Mark Zuckerberg, ha argumentat que la nova adreça és la via per la qual els membres de Facebook accedeixen a la seva cronologia i envien missatges privats.

Des del passat divendres, Facebook ja ha estat fent canvis en la configuració dels usuaris, cosa que ha generat reaccions negatives a internet. Anthony Muller, analista de Forrester Research, ha declarat a la BBC que la indignació més gran és que Facebook "no ha avisat als usuaris del canvi que s'havia de produir". Per això, molts han aprofitat altres mitjans, com Twitter, per mostrar el seu malestar. També opina que el problema és "la falta de transparència" i apunta que podria semblar la jugada que va fer Google amb la seva xarxa social Buzz.

Els mateixos usuaris de Facebook ja han publicat a les seves cronologies la manera de canviar aquesta configuració amb missatges com aquest: "Facebook ha canviat el nostre correu electrònic sense demanar-nos si ens semblava bé o no. Si vols que es torni a veure només el teu correu electrònic, entra al teu perfil, clica Edita el perfil (a dalt a la dreta), i vés a Informació de contacte (columna de l'esquerra). Aquí descobriràs que la teva adreça de correu electrònic ha estat misteriosament seleccionada com a no visible i hi ha una adreça que Facebook t'ha col·locat com a visible. Canvia-ho. Desa els canvis".

stats