XARXES SOCIALS
Mèdia 10/03/2011

Facebook podria evitar suïcidis

La xarxa social posa en marxa un sistema que permet als usuaris informar sobre amics que podrien estar pensant en suïcidar-se

Redacció
1 min
Pàgina web al Facebook sobre l'aplicació desenvolupada per 'Samaritans'

BARCELONAFacebook posarà en funcionament aquesta aplicació conjuntament amb Samaritans, una organització que ofereix de forma confidencial un servei de suport emocional al Regne Unit i Irlanda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'espai en qüestió, sol·licitarà l'adreça (URL) de la pàgina de Facebook on s'han publicat els missatges que poden indicar el suïcidi, el nom complet de l'usuari i els detalls de totes les xarxes que visita normalment.

Alerta a la policia

Nicola Peckett, portaveu de Samaritans, va explicar que "Quan es faci una denúncia, els moderadors de la pàgina valoraran si cal trucar immediatament a la policia o ens poden passar el cas a nosaltres". Per la seva banda, Facebook va afegir que, de totes maneres, la seva política sempre ha sigut avisar la policia quan han detectat que un usuari pot estar en perill imminent de lesionar-se.

Segons Samaritans, durant els 3 mesos en què el sistema ha estat en proves, s'han rebut diversos informes de casos reals d'usuaris en perill d'atemptar contra la seva pròpia persona.

S'espera que el nou sistema serveixi per evitar casos com el de

Samaritans també ha dit que el sistema no s'ha posat en marxa per cap cas en concret, sinó que amb la intenció de conscienciar els usuaris sobre les diverses maneres en què les persones poden rebre ajuda quan ho necessiten.

Vídeo explicatiu del sistema.

stats