COMUNICACIÓ
Mèdia 21/07/2011

Familiars, amics i gent del periodisme i la política acomiaden Carles Sentís

La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquest dijous al tanatori de Sant Gervasi. Se l'ha definit com “un català universal” amb una llarga vida “plena d'èxits i fracassos”

Acn
2 min
El president Mas i l'expresident Pujol són dues de les personalitats que han assistit al funeral per Sentís / ACN

BarcelonaFamiliars i amics de Carles Sentís, mort aquest dimarts a Barcelona als 99 anys, s'han acomiadat aquest dijous d'una figura important en l'àmbit del periodisme i també de la política a Catalunya. La cerimònia, al tanatori de Sant Gervasi, ha sigut austera i ha servit per recordar la llarga vida de Sentís com un recull ''d'èxits i fracassos''. Se l'ha descrit com un periodista, mestre, polític i avi, ''apassionat'' per la seva vocació, que va desenvolupar gràcies als seus dons. En els discursos, s'ha destacat el seu perfil de "català universal" i la seva vocació de servei des de l'ofici de periodista, ja que fins a l'últim moment de la seva vida "estava pensant en l'última notícia".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A banda dels més propers a Sentís, personalitats del món de la política com el president de la Generalitat, Artur Mas, l'expresident Jordi Pujol, els exconsellers Macià Alavedra i Jordi Vilajoana o figures del periodisme com Manel Cuyàs, Enric Marín o José Antich també han sigut presents al funeral. També han assistit al funeral Francesc Guardans, president del CoNCA, Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, o Ramon Font, president del Consell Audiovisual de Catalunya. 



Comiats il·lustres


"Recordar la vida de Sentís és recordar la vida de casa nostra dels últims 80 anys", ha dit Jordi Pujol a la sortida de la cerimònia en record del periodista. "Ha estat una història difícil, complicada i amb moltes tensions, i totes les persones que la van viure van haver de treure profit de la situació en cada moment", ha dit l'expresident, que ha assegurat que en té un "record positiu".



Segons Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Sentís és la figura del periodisme català que "millor representa" el procés de modernització, ja que va començar a exercir en el moment de la II República, "quan el periodisme català arribà a la maduresa". Marín ha destacat els primers anys de feina de Sentís i ha relacionat la seva figura amb la de Josep Pla, amb qui va formar la primera generació de periodistes que "va connectar amb el periodisme d'arreu del món" i va fer del periodisme català un "periodisme de dimensió internacional, però amb una escola pròpia". És per tot això que Marín ha definit Carles Sentís com un "mestre de periodistes". 



Al seu torn, el periodista Manel Cuyàs ha recordat que quan es viu un segle sencer s'és "espectador i actor", i que Sentís va ser espectador com a periodista i actor "amb totes les contradiccions d'aquest segle". Cuyàs ha recordat que Sentís va donar dues "lliçons" periodístiques: als anys 30, l'explicació de la immigració de Múrcia, i, a l'època de Franco, la narració dels grans fets europeus. "Va treballar a favor del país i, des del punt de vista polític, va ser l'home que va contribuir a portar Tarradellas a Barcelona després d'haver estat franquista", ha dit Cuyàs.

stats