PREMSA
Mèdia 29/06/2012

Ferran Rodés, nou president de l'ARA

Ferran Rodés és el nou president del consell d'administració de l'ARA, en substitució d'Oriol Soler. La junta de socis del diari ha acordat el seu nomenament i ha aprovat una nova ampliació de capital.

Ara
3 min
Ferran Rodés, fundador i accionista, és el nou president del consell d'administració de l'ARA.

BARCELONA.L'empresari Ferran Rodés és, des d'aquesta setmana, el nou president del consell d'administració de l'ARA. La junta general de socis del diari celebrada aquest mes de juny ha acordat el seu nomenament en substitució d'Oriol Soler. El que havia estat president del diari des de la seva fundació va comunicar a la junta la seva decisió "d'abandonar les seves actuals responsabilitats a l'ARA", segons el comunicat fet públic ahir pels socis del rotatiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els fundadors de l'ARA -els periodistes Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch, Antoni Bassas, Carles Capdevila (director del diari); els empresaris Víctor Font (Delta Partners) i Daniel Martínez (Focus), i la Fundació Carulla, a banda del mateix Rodés-; els membres del consell d'administració, al qual s'ha incorporat Francesc Escribano, i del consell editorial, i l'equip de l'ARA en el seu conjunt han expressat públicament l'"agraïment" a Oriol Soler per "la tasca que ha dut a terme en aquests primers mesos de vida del diari", alhora que li desitgen "molta sort" en els seus projectes futurs.

La junta general de socis de l'ARA indica en el seu comunicat que la sortida d'Oriol Soler de l'estructura directiva del diari implicarà, també, l'adquisició per part del rotatiu tant de les seves accions com de les que pertanyen al Grup Cultura 03, fet que permetrà la futura entrada de nous accionistes estratègics per al projecte. Paral·lelament, els socis del diari anuncien que han acordat "procedir a una nova ampliació de capital" amb l'objectiu d'"acompanyar el creixement actual i futur del projecte d'acord amb el pla de negoci".

El projecte de l'ARA

Nascut a Barcelona el 1960, Ferran Rodés és actualment el vicepresident del grup de comunicació Havas i ocupa el mateix càrrec en la societat hòlding ISP. El nou president del consell d'administració de l'ARA és, a més, conseller d'Acciona, i presideix el CADS i la fundació Creafutur. Com a fundador i accionista de l'ARA, ha estat vinculat al projecte des dels inicis i actualment en presideix el consell editorial.

Aquest òrgan està format, també, per Marta Marrón -directora general-, Carles Capdevila, Xavier Bosch, Toni Soler, Albert Om i Víctor Font. A més, la rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas; l'economista Alfredo Pastor; el galerista Emilio Álvarez; el director de l' International Herald Tribune , Stephen Dunbar-Johnson; l'empresari teatral Daniel Martínez, i el director de la Fundació Carulla Carles Duarte integren el consell editorial, ampliat amb Rodés, Marrón, Capdevila i Font.

Rodés assumeix la presidència en un moment en què el diari, nascut ara fa un any i mig, ha assolit la xifra de 12.000 subscriptors, tant de l'edició en paper com de la digital, alhora que s'ha consolidat com a líder absolut entre els portals digitals d'informació en català, amb més d'1,1 milions d'usuaris únics mensuals. Al mes de maig l'Ara.cat va assolir el seu màxim històric, amb 1.135.000 navegadors únics.

Amb el relleu a la presidència del diari l'ARA segueix apostant per una oferta multiplataforma, en la línia que l'ha caracteritzat des del primer dia, i per la voluntat d'innovar també en el terreny dels continguts i del model de negoci.

Esperit constructiu

Aquest mitjà es reafirma, a més, en els seus objectius fonamentals, que queden recollits en el manifest fundacional. La voluntat de repensar el país i el periodisme amb llibertat, oferint una visió oberta, moderna i desacomplexada de Catalunya són a l'ADN d'un projecte que també té com a divisa la qualitat, la imaginació i el rigor a l'hora d'informar. Des de l'optimisme i l'esperit constructiu que el caracteritza, l'ARA se situa diàriament al costat de les comunitats més actives del país, les que el fan tirar endavant i treballen pel seu futur: des dels pares i mestres fins als emprenedors i els creadors culturals, científics i socials.

Però, alhora, l'ARA ha adoptat des del primer moment, i ho seguirà fent, una mirada global. En aquest sentit destaca l'aposta per oferir als seus lectors una mostra del millor periodisme del diari nord-americà The New York Times .

stats