'GRAN HOTEL' I '2055'
Mèdia 19/05/2011

Ficció històrica a Antena 3, ficció futurista a Telecinco

Gran Hotel i 2055 són les apostes de ficció d'Antena 3 i Telecinco per a la propera temporada. Les dues sèries es començaran a rodar a l'estiu, però mentre una torna a viatjar al passat, l'altra s'ambienta al futur.

Albert Castellví Roca
2 min
Ficció històrica a Antena 3, ficció futurista a Telecinco

Barcelona.La temporada televisiva ja toca al final i les cadenes comencen a pensar en les seves noves propostes de cara al setembre. Tant Antena 3 com Telecinco han avançat algunes dades sobre les seves principals apostes de ficció, que tenen en comú els viatges en el temps, tot i que els fan en sentit contrari. Antena 3 recularà fins al 1905 per al rodatge de Gran Hotel , mentre que Telecinco tirarà endavant en el calendari per ambientar 2055 en un futur no gaire llunyà.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Que la ficció històrica funciona es va començar a intuir fa anys - Temps de silenci i Cuéntame cómo pasó van debutar el 2001-, però ha estat durant aquesta temporada quan s'ha confirmat que es pot explotar al màxim sense que, de moment, s'arribi a esgotar. La llista és inacabable: Hispania , Bandolera , Tierra de lobos , Piratas, 14 de abril. La República , Ermessenda , Los Quién ... I Antena 3, que aquest any ja n'ha tret tant suc com ha pogut, a la tarda i a la nit, amb producció pròpia o aliena, continua apostant pel gènere amb una nova sèrie que es rodarà a partir del juliol.

Gran Hotel barrejarà una història d'amor en un context de misteri i, segons explica Antena 3 en un comunicat, "oferirà una nova visió única de les sèries d'època", ja que "modernitzarà el gènere en l'aspecte narratiu i en el visual". Tot i que, de moment, el títol és provisional, sí que és segur que l'acció transcorrerà al Gran Hotel, un establiment situat en un entorn idíl·lic i envoltat de natura a l'Espanya del 1905.

Yon González interpretarà un jove que arriba a l'hotel per investigar la desaparició de la seva germana. Allà, però, coneixerà la filla de la propietària (Amaia Salamanca), i se n'enamorarà bojament. A partir d'aquí començarà una història de "mentides, secrets i traïcions", en què "ningú és el que aparenta".

Gran Hotel és una producció de Bambú (responsable, entre altres, d' Hispania ) que dirigirà Carlos Sedes. La sèrie comptarà amb l'assessorament històric de Juan Luna, conservador en cap del museu del Prado, i tornarà a convertir González i Salamanca en parella, després que ja ho haguessin estat a la sèrie de La Sexta SMS , que va suposar el debut televisiu de tots dos.

Una presó al mig del mar

Mentrestant, Telecinco prepara amb BocaBoca 2055 , una sèrie de la qual ja s'havia parlat fa un any però que fins ara no es començarà a rodar, sota la direcció d'Antonio Hernández. De moment se'n coneixen els protagonistes -María Valverde i Aitor Luna, germà, curiosament, de Yon González, amb qui comparteix protagonisme a Gran reserva , a La 1-, i la base de la història: en un món en crisi econòmica i amb governs tirànics, les revoltes populars són el pa de cada dia. Luna viu tancat en una plataforma petrolieria al mig del mar convertida en presó. La seva nòvia entra a treballar al centre per ajudar-lo a fugir.

stats