SÈRIES
Mèdia 16/04/2012

Punt final a vuit anys de desesperació a Wisteria Lane

Mujeres desesperadas s'acomiadarà per sempre dels seguidors el 13 de maig a la cadena nord-americana ABC. Des de l'estrena, el 2004, l'exitosa sèrie ha rebut 46 premis, entre els quals set Emmys.

Natalia Araguás
3 min
EL QUINTET PROTAGONISTA Les actrius Felicity Huffman (Lynette), Teri Hatcher (Susan), Marcia Cross (Bree) i Gabrielle Solis (Eva Longoria) protagonitzen la sèrie des del 2004: Vanessa Williams s'hi va afegir a la setena temporada amb el paper de Renee Perry.

BARCELONAHan passat vuit anys des que la misteriosa mort d'una mestressa de casa al benestant barri de Wisteria Lane va donar el tret de sortida a Mujeres desesperadas . El desenllaç d'una de les sèries més exitoses de tots el temps és a tocar. La cadena nord-americana ABC ha anunciat que el 13 de maig oferirà el final definitiu de la ficció creada per Marc Cherry. Coincidirà amb el comiat de la primera temporada de Once upon a time , una sèrie que revisa els contes clàssics i que sí que tindrà continuïtat. Ara bé, Lynette Scavo -interpretada per l'actriu Felicity Huffman-, Susan Delfino (Teri Hatcher), Bree van de Kamp (Marcia Cross), Gabrielle Solis (Eva Longoria) i Renee Perry (Vanessa Williams) podran acomiadar-se dels seus seguidors com cal. La cadena els ha concedit un doble episodi per tancar els assumptes pendents sense presses.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tornaran antics personatges

Dana Delany, que dóna vida a l'amable Katherine, també reapareixerà a l'últim episodi. L'última vegada que se la va veure a la ficció deixava el veïnat per marxar a una gira europea amb la que acabava de convertir-se en la seva nòvia, l'ex- stripper Robin. En realitat, Dana Delany va abandonar Mujeres desesperadas per protagonitzar la seva pròpia sèrie, El cuerpo del delito , actualment a la graella de la Fox. No obstant això, tindrà la gentilesa de deixar-se veure de nou al capítol final. Això sí, tornarà sola, sense la seva estimada Robin.

No serà l'únic habitant de Wisteria Lane que reapareixerà a la recta final. També veurem el díscol Andrew (l'actor Shawn Pyfrom) al divuitè capítol. Va donar vida a Andrew, el fill gran de Bree van de Kamp, que va dir adéu després de revelar un dels molts secrets que sabia. També els intèrprets Kylie MacLachlan (Orson) i Andrea Bowen (Julie) han avançat el seu desig d'aparèixer al desenllaç. Fins i tot Marc Cherry farà un cameo.

El que encara és tot un misteri és com finalitzarà la intricada trama de Mujeres desesperadas . La vuitena temporada té com a punt de partida l'assassinat del padrastre de Gabrielle -que va violar-la a l'adolescència- a mans de Carlos (Ricardo Chavira). Les cinc protagonistes fan mans i mànigues perquè el fet no transcendeixi i lluiten contra el sentiment de culpa. Tots els fils argumentals queden oberts i s'haurà d'esperar per saber si s'opta per un final catastròfic o un de feliç.

'Sexo en Nueva York' i suspens

Un dels èxits de la ficció ha estat la combinació del glamur i la frivolitat de les protagonistes de Sexo en Nueva York amb l'atmosfera de A dos metros bajo tierra , dues sèries en què Cherry sempre ha confessat que s'ha inspirat. Juntament amb la perpètua insatisfacció de les protagonistes, infelices malgrat semblar que ho tenen tot. "Senyores i senyors: jo també sóc una dona desesperada", va declarar el 2005 Laura Bush -aleshores primera dama dels Estats Units- després de confessar que mirava la sèrie juntament amb l'esposa de Dick Cheney. El repartiment femení ha estat un altre de les claus de l'èxit. Per aquesta vuitena temporada, el quintet protagonista cobra 375.000 dòlars per episodi, uns vuit milions de dòlars en total. Recentment Eva Longoria, que va adquirir fama mundial gràcies a la ficció, declarava: " Mujeres desesperadas va fer-me madurar molt ràpid". Quan va començar la sèrie, tenia 28 anys.

Però a diferència de Sexo en Nueva York , l'elenc de Mujeres desesperadas no farà el salt a la gran pantalla. "Després de vuit anys hem acabat", ha avisat Cherry, que ha descartat fer-ne una pel·lícula. Als Estats Units la sèrie ja nota el declivi, tot i que des del 2004 ha rebut 121 nominacions i 46 premis, entre els quals set Emmys.

A Espanya, Fox va començar a emetre el 18 de gener la vuitena temporada de la sèrie. En obert l'ofereix Divinity, del Grup Mediaset (propietari de Telecinco i Cuatro) des del 28 de març passat.

stats