Mèdia 27/04/2015

El 'Financial Times' posa la cobertura sobre el sobiranisme com a exemple de la manipulació informativa a TVE

El diari britànic també se centra en les notícies relatives a Podem i els casos de corrupció

Ara
2 min
ggggg

BarcelonaEl 'Financial Times', diari de referència mundial en l’àmbit de l’economia, ha publicat aquest dimarts un reportatge sobre la manipulació que s’exerceix en els informatius de TVE signat pel seu corresponsal a Espanya, Tobias Buck. Sota el títol 'La cadena estatal espanyola TVE, acusada de biaix polític', la publicació es fa ressò de les protestes dels periodistes del mitjà, que van enviar una delegació a Brussel·les per denunciar les interferències polítiques del govern de Rajoy en la seva feina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’article del Financial Times repassa, entre d’altres, els tres àmbits que reben més pressions polítiques per part de la direcció de la corporació pública: la independència de Catalunya, Podemos i la corrupció. En primer lloc, compara el temps dedicat a les concentracions a favor i en contra del procés sobiranista català. “La manifestació massiva independentista de l’any passat va tenir la mateixa atenció que una concentració unionista molt més petita. Rajoy ha fet de l’oposició a la independència de Catalunya una clau de la seva estratègia de campanya”, assenyala Buck. En segon lloc, el periodista també indica les com no es tracta igual els diferents partits polítics. Diu que Podemos està “marginat” a les informacions de la cadena i fa referència a l’entrevista que el director del Canal 24h, Sergio Martín, va realitzar a Pablo Iglesias, en la qual l’entrevistador va felicitar el polític per l’alliberament de presos d’ETA. Per últim, l’article explica com la pública procura “minimitzar els casos de corrupció”. En concret, els acusa d’”ocultar casos de corrupció en què estava implicat Mariano Rajoy o el Partit Popular”. A més, també critica com s’han tractat els escàndols revelats per Luis Bárcenas

Buck recorda que les eleccions a Espanya, especialment les generals, ja són molt prop i assegura que aquests comicis han generat que TVE "es converteixi en un punt crucial de la batalla política". A més, el diari econòmic destaca la relació directa que existeix entre el cap de TVE a Catalunya, Eladio Jareño, amb la líder catalana del PP, Alicia Sánchez Camacho, de qui va ser cap de premsa.

stats