LES NOVETATS DE LA TEMPORADA
Mèdia 25/03/2011

La Fórmula 1 torna a la tele amb més hores i més qualitat d'imatge

La Fórmula 1 televisiva comença a rodar amb algunes novetats. Els canals temàtics Esport3 i Marca TV emeten els lliures dels divendres i TV3 i La Sexta, que ha fitxat De la Rosa, emeten les curses en HD.

Auri Garcia Morera
2 min
La Fórmula 1 torna a la tele amb més hores i més qualitat d'imatge

BARCELONA.Aquest cap de setmana es disputa el primer Gran Premi de la temporada de Fórmula 1. Una temporada en què, per primer cop, s'emetran els entrenaments lliures dels divendres per televisió. Televisió de Catalunya ho farà gràcies al nou canal temàtic Esport3, que, segons explica Josep Lluís Merlos, anirà incorporant més hores de programació sobre la Fórmula 1 a mesura que avanci la temporada. "Allargarem molt més el final de les transmissions, amb un programa posterior que primer durarà uns 40 minuts i que, cap al final de la temporada, durarà prop d'una hora", explica Merlos. Aquest programa es començarà a fer quan comencin les curses d'Europa, al mes de maig.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altra gran novetat de l'any és el salt en la qualitat d'imatge que es farà gràcies a la incorporació de l'alta definició. Un salt que Josep Lluís Merlos qualifica de "molt bèstia". Segons diu, molt més que en els partits de futbol: "En futbol ja és espectacular, però en la Fórmula 1 el salt és encara més espectacular". Merlos recorda que "TV3 sempre ha anat per davant, primer amb el format panoràmic, i després amb el Dolby Surround 5.1", i assegura que l'alta definició és un pas més en la mateixa línia. La Sexta també comença aquest any a emetre la Fórmula 1 en alta definició.

Continuïtat en els equips

Les dues cadenes aposten per la continuïtat en els equips de les retransmissions, amb una única novetat: el fitxatge d'última hora del barceloní Pedro Martínez de la Rosa per La Sexta. De la Rosa, pilot de proves de l'escuderia McLaren, formarà una parella de comentaristes de luxe amb el sabadellenc Marc Gené, provador de Ferrari.

A TV3, repetirà l'equip format per Josep Lluís Merlos, Francesc Latorre, Francesc Rosés i Laia Ferrer, amb el mecànic Joan Villadelprat com a comentarista tècnic.

Merlos està convençut que la presència de cares conegudes a la transmissió de La Sexta no afectarà el liderat de TV3. "Els resultats diuen que no afecta, ja que l'any passat ells ja tenien el Marc i nosaltres vam ser líders", explica. A més, el narrador de la Fórmula 1 a TV3 assegura que està molt satisfet de comptar amb un especialista en qüestions tècniques com Joan Villadelprat: "La seva aportació és molt valuosa".

stats