Mèdia 13/09/2017

Fotografies per reviure emocions del passat

TV3 estrena ‘Estàs igual!’, un espai presentat per Cristina Brondo que ajudarà antics amics a retrobar-se

Albert Castellví Roca
3 min
01 i 02. Els protagonistes d’un dels capítols d’Estàs igual!, en la fotografia original i la que ha reproduït el programa, al mateix lloc. 03. La presentadora, Cristina Brondo.

BarcelonaLa majoria dels protagonistes d’ Estàs igual! no fan honor al títol del programa. Després de 15, 20, 30 o fins i tot 40 anys, tothom, qui més, qui menys, ha canviat però continua tenint en el record alguns moments del passat que per algun motiu van marcar la seva vida i que, en ocasions, van quedar immortalitzats en una fotografia. Aquests instants, aquestes imatges i les emocions que desperten en els seus protagonistes són la matèria primera d’aquest nou programa, que TV3 estrena aquest dijous a les 22.35 h.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Formalment, Estàs igual! es dedica a reproduir, en el mateix lloc i amb els mateixos protagonistes, fotografies que retraten moments clau en la vida de les persones que hi apareixen. En realitat, però, això és poc més que una excusa per descobrir les històries vitals d’aquestes persones i per provocar-los un esclat de nostàlgia a través d’un retrobament amb amics i coneguts amb qui, en molts casos, havien perdut el contacte des de feia anys. “Per a molts són moments de les seves vides que ja havien passat i no pensaven que mai ningú els tornés a preguntar sobre allò”, explica Cristina Brondo, la presentadora de l’espai. “Descobrirem l’abans i l’ara, quins somnis tenien i si els han acomplert”, diu el director del programa, Manu Menéndez, que assegura que en alguns moments “la nostàlgia es desboca”, tot i que “en un sentit molt positiu”.

L’elecció de Brondo com a conductora entronca amb la idea de fons d’ Estàs igual!, ja que és una persona que forma part del passat de TV3 però que feia més d’una dècada que no tenia relació amb la cadena. L’actriu va fer el seu debut televisiu quan tenia 16 anys, el 1994, interpretant la Clàudia de Poblenou, i des del 2003, quan va participar a la sèrie 16 dobles, no havia tornat a treballar per a la televisió pública.

Tot i ser la primera vegada que condueix un format d’entreteniment, Brondo assegura que s’ha sentit “al seu lloc”, perquè li agraden “les històries personals i les emocions”. Per potenciar el vessant emocional, el programa no sempre dona tota la informació als protagonistes, de manera que en alguns casos no saben exactament amb qui es retrobaran, ni per quin motiu.

Producció complexa

Més enllà de presentar el programa, Cristina Brondo ha col·laborat amb l’equip de documentació, que s’ha encarregat de localitzar els protagonistes de cadascuna de les dotze imatges que s’han reconstruït. En total, com explica el productor executiu del format, Ignasi Marcet, s’ha seguit el rastre de 86 persones en una recerca que els ha dut a 42 poblacions catalanes i 10 més de la resta de l’Estat. A més, dues de les fotografies s’han fet a l’estranger. Ha sigut un procés lent i que anava evolucionant sobre la marxa, ja que en algunes ocasions s’han aconseguit noves pistes sobre algun dels personatges ja durant el rodatge, a través de les entrevistes que Brondo feia a algun dels seus excompanys.

Segons Menéndez, de totes les persones a qui s’ha intentat localitzar perquè participessin en algun dels capítols només n’hi ha hagut “una o dues” a qui no han sigut capaços de trobar. “Estem expectants per si quan s’emeti el capítol en tindrem notícies”, diu Brondo. A part d’aquestes baixes, també hi ha hagut persones que han preferit no sortir al programa. “Ens hem trobat de tot: alguns estaven entusiasmats, altres eren curiosos, alguns més aviat recelosos i també hem trobat gent reticent, que no ha volgut o no ha pogut participar-hi”, reconeix el director del programa.

La majoria de persones que apareixeran a Estàs igual! són ciutadans sense projecció pública: una colla d’amics de la mili, un equip de voleibol que va ser campió d’Espanya, un grup de voluntaris olímpics o uns excompanys d’escola. Hi ha, però, un capítol especial en què el protagonista és el xef Jordi Cruz, la germana del qual intentarà que es retrobi amb els companys de feina del primer restaurant on va treballar, amb només 14 anys.

El programa, produït per TV3 i Lavinia, és una adaptació del format britànic Get the picture.

stats