Protestes ciutadanes
Mèdia 20/05/2011

'The New York Times' utilitza Camps com a exemple de corrupció per explicar les protestes

El diari nord-americà assenyala la 'berlusconització' de la societat valenciana i assegura que, com el primer ministre italià, Camps es presenta com la víctima d'una 'caça de bruixes'

Redacció
1 min
Francisco Camps. Font: EFE

BarcelonaThe New York Times torna a fer una mirada a les protestes ciutadanes de l'Estat espanyol i avui publica un article a l'edició europea del seu rotatiu en què posa Francisco Camps, president de la Comunitat de València, com a exemple de corrupció i el compara amb Berlusconi per la seva postura de víctima dels corrents d'esquerres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari apunta la corrupció d'alguns partits polítics espanyols com un dels arguments principals de les manifestacions dels 'indignats'. L'articulista Raphael Minder pren com a exemple de corrupció l'actual president i candidat a la reelecció al País Valencià i explica que, malgrat que és probable que Camps s'enfronti a un judici per suborn i finançament il·legal a finals d'any, no sembla que això hagi de posar en perill la seva reelecció.

El rotatiu compara el president valencià amb Berlusconi i diu que, igual que el primer ministre italià, Camps es presenta com la víctima d'una caça de bruixes dels opositors polítics, jutges i mitjans de comunicació d'esquerres. Minder també reprodueix les declaracions de Ferran Bono, diputat socialista per València, i parla d'una 'berlusconització' de la societat valenciana.

El diari apunta que la campanya alternativa que estan fent els ciutadans podria eclipsar la dels polítics i provocar una abstenció electoral sense precedents al país.

stats