CONFLICTE A LA TELEVISIÓ BALEAR
Mèdia 21/02/2011

Futur incert per als informatius de IB3

Dissabte la producció dels serveis informatius de IB3 canvia d'empresa. Els treballadors han convocat vaga per a aquesta setmana perquè no tenen informació sobre què els passarà amb el relleu.

Enric Borràs
2 min
Els treballadors de IB3 s'han mobilitzat (a la foto, el 5 d'octubre) perquè sigui el canal públic balear qui produeixi els informatius i no una empresa privada.

PalmaD'aquí a pocs dies hi haurà relleu en la producció dels informatius d'IB3, la televisió autonòmica de les Illes Balears. I l'empresa SBT, que se n'havia encarregat fins ara, se n'acomiadarà de la pitjor manera que podia fer-ho: amb els treballadors enfadats. És per això que han convocat una vaga (no serà la primera) per a finals de febrer. El contracte d'IB3 amb SBT acaba dissabte (la televisió va decidir rescindir-lo al setembre per desavinences econòmiques).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La plantilla dels informatius, que fins ara depenia de SBT, està preocupada perquè la direcció es nega a donar-los informació sobre el seu futur laboral. I tampoc la dóna ni a Central Broadcaster Media ni a Videoreport, les dues productores que han de prendre el relleu a SBT.

Els treballadors es queixen que no saben si tots continuaran amb feina o si faran fora algú. I també denuncien "l'obscurantisme" i l'abús laboral de SBT. Per això han convocat una vaga per als dies 24, 25, 26, 27 i 28 de febrer.

A més, el comitè d'empresa denuncia que SBT s'ha negat a informar-los dels detalls del procés. I diuen que, com a tota resposta, els han dit que cada treballador sabrà què passa amb la seva feina quan li ho notifiquin directament. Això deixa el comitè, enquistat des de fa temps en un conflicte amb la direcció, "sense possibilitat ni de negociació, ni de maniobra, ni d'informació".

De moment el director general de IB3, Pere Terrassa, tan sols ha dit que la nova empresa preveu 242 llocs de feina, tot i que reconeix que fins i tot ell desconeix el nombre de treballadors que tenia fins ara SBT. Amb el nou concurs, la radiotelevisió autonòmica preveu estalviar-se 3,3 milions d'euros.

La proposta que fan els treballadors és que no se subcontractin els informatius i que se n'encarregui, directament, IB3. Asseguren que si es fes així seria més difícil que es violessin els drets laborals del personal. La nova llei de la radiotelevisió pública de les Illes Balears, que entrarà en vigor a l'estiu, preveu la internalització d'una part dels serveis informatius, però no detalla fins a quin punt, així que deixa moltes portes obertes.

stats