MOLTS GUIONS ES PREPAREN DE MATINADA
Mèdia 12/02/2011

Gags escrits i rodats contra rellotge

Aquesta setmana el Barça juga en dissabte, però el Madrid i l'Espanyol acabaran el seu partit demà a les 11 de la nit. Menys d'un dia després, el millor del partit estarà resumit en forma de gag al Crackòvia .

Albert Castellví Roca
2 min
Gags escrits i rodats  contra rellotge

BarcelonaDivendres a les 8 del matí l'activitat als estudis on es roda el Crackòvia és frenètica. L'equip de maquillatge i perruqueria ja hi és des de les 6, i durant aquestes dues hores alguns dels actors han passat per les seves mans per deixar de ser el Queco Novell i el Jordi Ríos, per exemple, per convertir-se en Sandro Rosell o Carles Puyol. El procés de caracterització dura al voltant d'una hora, a la qual cal afegir els vint minuts de la sessió de perruqueria i un altre quart d'hora de vestuari. A les 8 comença el rodatge, planificat gairebé al mil·límetre per poder acabar-lo puntualment a les 3 del migdia. Els muntadors, però, encara en tindran per estona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

I si divendres el temps ja és ajustat, el ritme de treball encara s'accelera més entre diumenge i dilluns. "Sempre hi ha tres o quatre persones de continguts i guió que estem de guàrdia els caps de setmana", explica el director del programa, Pau Escribano. "Després dels partits, ens truquem i ens repartim la feina", afegeix. En aquesta jornada, per sort, el partit del Barça s'ha avançat a avui dissabte, i per tant tindran una mica més de temps per treure'n el màxim de suc. Però demà, a les 9 del vespre, l'Espanyol rep el Reial Madrid, un partit que, sens dubte, serà protagonista d'una gran part del programa de dilluns.

Aquest matx s'acabarà sobre les 11 de la nit, cosa que no és excepcional, i que implica, com diu el director, que "fins a les 2 o les 3 de la matinada el guió no estigui enllestit". I un cop escrit, l'equip de producció ha d'estructurar les gravacions de l'endemà, per fer quadrar els horaris de rodatge de cadascú. Finalment, "els actors poden rebre el guió a les 4 i alguns a les 6 ja entren", continua Escribano.

És habitual, doncs, que els actors vegin el guió per primera vegada mentre els estan maquillant, i que un cop a plató continuïn les presses. Escribano afirma: "Hi ha dies que ens hi podem entretenir més, però altres vegades anem contra rellotge i no podem repetir tantes vegades com voldríem".

A mesura que es van acabant els gags, muntadors i grafistes ja els comencen a donar la forma definitiva, una feina que s'allarga durant la tarda. "La cinta surt entre les 8 i les 9 del vespre", diu Escribano, que assegura que "alguns cops arriba a TV3 minuts abans de l'emissió". De moment, però, el programa sempre ha pogut començar a temps.

stats