ENTRETENIMENT DIGITAL
Mèdia 30/06/2011

El Gamelab centra l'atenció en els videojocs com a negoci

La fira Gamelab deixa de ser itinerant per establir-se a Barcelona durant quatre edicions. El certamen, que inclou una gala de premis, té una part dedicada a la indústria i una al públic general

àlex Gutiérrez M.
1 min
El Gamelab centra l'atenció en els videojocs com a negoci

Barcelona.A mig camí entre el saló sectorial i la fira per als aficionats, el Gamelab va obrir ahir les portes a Barcelona. Hi serà fins divendres, a la reconvertida plaça de toros de les Arenes, amb l'objectiu de reivindicar-se com una de les cites imprescindibles a Europa per a la indústria del videojoc. Les institucions catalanes juguen a favor seu: la Generalitat hi ha invertit 130.000 euros amb el requisit que el certamen, itinerant fins ara, recali a Barcelona aquesta i les tres pròximes edicions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com si fos un festival de música, el saló ha volgut significar el seu creixement publicitant caps de cartell. El japonès Hideo Kojima, creador de la saga Metal Gear Solid, o el dissenyador americà Cliff Bleszinski, responsable de Gears of War, són alguns dels principals noms que visiten aquests dies el Gamelab.

A banda de les conferències dels experts, Gamelab també té un espai firal on les principals plataformes –PlayStation, Nintendo, Xbox– presenten els seus darrers productes. Enguany toca posar el focus en les consoles mòbils, i PlayStation acaparava ahir l'atenció amb Vita, la substituta de la PSP, que no arribarà al mercat català fins al Nadal.

A la zona d'exposició, ahir era un mal dia per trencar tòpics sobre el consum de videojocs: majoria aclaparadora de visitants masculins, i les poques dones, concentrades en els jocs de ball que aprofiten els sensors de moviment de l'última generació de consoles.

La sessió inaugural la va protagonitzar un trio peculiar: el creador de videojocs Gonzo Suárez, l'escriptor Juan José Millás i el cantant Miguel Bosé van explorar, des de les seves disciplines, les relacions entre cultura i món digital.

stats