TELEVISIONS LOCALS
Mèdia 06/12/2011

Gavà tanca el canal de TDT i emetrà per internet

Josep Ferrer
1 min

GAVÀ.Els mitjans de comunicació locals no s'escapen de les retallades. La nova víctima serà Gavà Televisió, que a partir del gener deixarà d'emetre per TDT per passar a poder-se veure només per internet. Això comportarà una important reducció de l'actual plantilla que passarà d'11 a 3 o 4 treballadors. El pressupost també disminuirà considerablement, ja que passarà dels 700.000 euros actuals als 150.000 previstos. L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera (PSC), assegura que no li ha quedat "més remei" que prendre aquesta decisió ja que com que s'ha dissolt el Consorci Delta TV, titular dels drets d'emissió en aquesta zona del Baix Llobregat, "s'emetria de manera alegal".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Consorci Delta TV estava format pels ajuntaments de Begues, Castelldefels, Gavà, el Prat, Sant Boi, Sant Climent i Viladecans. Amb la crisi tots els consistoris, tret del gavanenc, se'n van desentendre i Gavà va assumir la responsabilitat i els costos d'emetre per aquest canal de TDT. Fins i tot Viladecans fa tres anys es va desfer de la seva televisió local, que des de llavors emet per internet. El juliol passat Balsera va demanar als membres del Consorci si volien seguir amb el projecte i tots van mirar cap a una altra banda.

"Crec en la comunicació com a element fonamental per vertebrar la ciutat i el que intentem és salvar tant com puguem la televisió perquè continuï dins de la legalitat i el pressupost s'adeqüi a les nostres possibilitats", explica Balsera. Els onze treballadors de Gavà Televisió, que fa més d'un mes que saben les intencions del consistori, asseguren que han presentat alternatives com ara un ERO temporal o la recol·locació en altres departaments municipals, però totes "han estat rebutjades".

stats