ADAPTACIÓ D'UN ÈXIT TEATRAL
Mèdia 08/01/2012

Les 'Germanes' de Carol López arriben a TV3 en versió cinema

En la línia de comèdies dramàtiques, en què el riure es glaça per la irrupció de la mort (o a l'inrevés), arriba Germanes a TV3. El telefilm és una adaptació del muntatge teatral homònim.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Les 'Germanes' de Carol López arriben a TV3 en versió cinema

BARCELONA.Tres germanes, mirant a càmera, escullen un model de taüt per al pare amb el mètode del " pito pito colorito ". Aquesta barreja entre humor i mort marca el to de Germanes , la TV movie que estrena TV3 avui (22.30 h) a partir de l'obra teatral homònima de Carol López, que ella mateixa va dirigir a La Villarroel. La història es divideix en dos moments: l'enterrament del pare i la trobada, un any després, de les tres germanes (i la seva indescriptible mare). La història examina com gestionen de manera diferent el dolor però també les relacions sentimentals i la complicitat familiar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Maria Lanau interpreta la germana gran, desenganyada i endurida per haver defensat sempre les aparences. Nora Navas fa de germana mitjana, experta en fracassos sentimentals i delicada mare soltera. Aina Clotet tanca el trio protagonista fent d'una germana petita amb tendència a la promiscuïtat i la toxicomania. El repartiment es completa amb Amparo Fernández, Paul Berrondo i Marcel Borràs. Amb l'excepció de Nora Navas, que substitueix Marta Domingo, la majoria d'intèrprets apareixien en la versió teatral, un fet que, segons Clotet, ha contribuït al bon resultat de l'adaptació: "Després de prop de 200 funcions, vam acabar sent una família. Hi havia molta complicitat i això es nota en la pel·lícula".

La TV movie té com a parents evidents comèdies agredolces com Els amics de Peter , de Kenneth Brannagh, o A la ciutat , de Cesc Gay. Els personatges són inequívocament urbans -tot i que en aquest cas els veiem aïllats en una casa rural i, més específicament, a la cuina- i parlen una barreja de català i castellà.

Èxit de crítica i públic

L'obra es va estrenar a la barcelonina sala Villarroel el març del 2008. Va ser un dels èxits de la temporada, amb més de 66.000 espectadors: 28.000 durant la primera estada a La Villarroel, del març al juny del 2008; 29.000 durant la gira, i 9.000 més durant la reposició a la mateixa sala l'any següent.

El reconeixement del públic va anar de bracet amb el de la crítica. El muntatge va rebre dos premis Max (a l'autora i a l'intèrpret Paul Berrondo), tres premis Butaca (millor muntatge, millor text i millor actriu per a Maria Lanau) i també dos premis de la Crítica de Barcelona (per a López com a directora i per a l'actriu Amparo Fernández, que encarna la mare de les germanes).

stats