FUTBOL DE PAGAMENT
Mèdia 19/05/2011

Gol Televisión redobla la pressió contra els bars 'pirates'

Piratejar el senyal de GolT és pràcticament impossible, però alguns bars sí que burlen la llei i ofereixen als clients els partits havent contractat només una llicència per a ús particular.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Gol Televisión redobla la pressió contra els bars 'pirates'

Barcelona.Un total de 53 imputats és el saldo de la primera operació policial contra bars i altres establiments de l'hostaleria que oferien il·lícitament partits de pagament de GolT. En tots els casos, els propietaris havien adquirit una llicència individual, expressament limitada a l'ús domèstic, però l'explotaven als seus locals. Fonts de la companyia han explicat a aquest diari que els infractors s'enfronten a sancions que comencen a partir dels 1.800 euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A banda de les multes, l'altre recurs de què disposa la companyia és el tall del senyal. De moment, Mediapro ja ha tallat l'aixeta futbolística a 1.841 establiments, entre els que emeten GolT a través de la TDT, després d'haver fet 18.000 actuacions. En el cas de Catalunya, s'han practicat 1.751 actuacions aquesta temporada, comptant-hi visites i intervencions, que han tingut com a resultat 250 talls de senyal.

El procés de detecció comença habitualment amb la visita d'un inspector, que pentina un barri durant les hores dels partits més populars. La seva feina és molt més fàcil des de fa un temps, ja que els bars legals emeten un senyal específic, amb una mosca que identifica el partit com a contractat a través de la modalitat GolBAR. La diferència de preu entre l'una i l'altra és notable: mentre que GolT costa aproximadament 14,90 euros més IVA, la versió alliberada per a bars té un preu de 150 euros més IVA.

Un cop els inspectors han identificat un local infractor, es posen en contacte amb el propietari i li donen un marge de temps per regularitzar la situació. A partir d'aquí, si el bar no normalitza el contracte, se li talla el senyal i se li obre un expedient perquè se n'acabi derivant una sanció econòmica. La companyia demana l'equivalent al diferencial entre les dues tarifes des que es va donar d'alta el contracte del servei.

La web de GolT també té una aplicació que permet denunciar de manera anònima bars infractors en una maniobra adreçada als establiments que sí que paguen la versió cara del contracte, perquè no se sentin en greuge comparatiu. De tota manera, la companyia reconeix que les denúncies que arriben per aquesta via encara són minoritàries. Actualment uns 25.000 bars a tot l'Estat tenen contractat el servei de GolBAR, dels quals uns 2.500 corresponen a establiments catalans.

stats