INTERNET
Mèdia 30/08/2012

Google haurà de pagar a Alemanya per mostrar continguts de diaris

Un nou projecte de llei obligarà tots els motors de cerca amb fins comercials a abonar una certa quantitat si indexen textos de mitjans del país

Ara
1 min

BarcelonaEl consell de ministres d'Alemanya ha donat llum verda aquest dijous a un projecte de llei perquè motors de cerca com Google paguin als mitjans del país per mostrar els seus continguts en els resultats. La llei no s'aplicarà a la simple publicació d'enllaços a notícies i articles, sinó als anomenats 'snippets', breus fragments de text que cercadors com Google mostren com a resum d'una notícia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Associació Alemanya d'Editors de Diaris (BDZV) i la d'Editors de Revistes (VDZ) han celebrat la notícia i han catalogat el projecte "d'equilibrat", ja que la nova llei no inclourà bloggers, grups sense ànim de lucre o particulars que citin notícies de determinats mitjans, i només s'aplicarà a portals amb fins comercials.

El portaveu de Google a Alemanya, Kay Oberbeck, per contra, ha parlat de "jornada negra" per a internet i ha assegurat que "la cerca en xarxa queda massivament danyada al país". Per això, ha animat a protestar a les xarxes socials "per la llibertat d'informació a internet".

stats