INTERNET
Mèdia 09/08/2012

Google paga una multa rècord per no respectar la privacitat d'usuaris de Safari

La companyia abonarà 18,3 milions d'euros i haurà de deshabilitar totes les 'cookies' de seguiment que havia promès no instal·lar

Ara
1 min

BarcelonaLa Comissió Federal de Comerç dels Estats Units (FTC) ha imposat aquest dijous una multa de 18,3 milions d'euros a la companyia Google per no respectar la privacitat d'usuaris del navegador Safari, la xifra més alta que s'ha fixat mai per una qüestió com aquesta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la FTC, durant uns quants mesos del 2011 i el 2012, Google va insertar algunes 'cookies' de seguiment publicitari en ordinadors d'usuaris de Safari, malgrat haver dit prèviament que aquesta pràctica no es faria de manera automàtica.

La FTC justifica la multa com una manera de garantir que les companyies respectin les condicions i promeses de privacitat que fan als clients. "No importa si ets gran o petita, totes les empreses han de complir les ordres de la FTC; si no, acabaran pagant molt més del cost que tindria complir-les d'un bon principi", ha dit el president de la Comissió, Jon Leibowitz.

stats