L'AGONIA DE GOOGLE LABS
Mèdia 06/09/2011

Google fa retallades en els experiments

Divendres Google va anunciar el tancament de diversos dels seus serveis experimentals i ho va definir com "una neteja de primavera però a la tardor". El gegant d'internet vol centrar-se en el nou Google+.

Auri Garcia Morera
2 min

Barcelona."Algunes apostes funcionen i d'altres no", explicava Alan Eustace, vicepresident de Google, al blog oficial de l'empresa. Així és com va justificar la dràstica retallada en els serveis més minoritaris que té, que s'emmarquen en l'espai d'experiments Google Labs.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De la desena de serveis afectats, alguns desapareixen del tot mentre que d'altres s'integraran en serveis diferents, com una característica més. "Això farà les coses molt més senzilles per als nostres usuaris", explicava Eustace. "També vol dir que podrem dedicar més recursos a productes de més impacte, als que milloren les vides de milions de persones", va afegir en referència a la nova xarxa social Google+.

L'empresa ja va anunciar al mes de juliol la intenció de "desinflar" Google Labs: "És crucial una concentració més gran si volem treure el màxim profit de les extraordinàries oportunitats que tenim al davant". Aclaria, això sí, que apostava per la innovació i que mantindria oberts espais d'experimentació com Gmail Labs.

Aquests són els serveis que van tancar la setmana passada:

Lector de premsa digital

Google Fast Flip permetia llegir una selecció de mitjans de manera més còmoda i, sobretot, més ràpida. El servei emmagatzemava còpies de les pàgines i les presentava en un lector que les carregava en un instant i que permetia passar de pàgines com en paper. Aquest tipus de presentació s'aprofitarà en altres serveis futurs.

Serveis d'anotacions

Google Notebook, molt semblant a Google Docs, funcionava com una llibreta per prendre notes en relació amb una adreça web. Google Sidewiki consistia en el mateix, però en comptes de ser privada era compartida amb tothom. Els dos tanquen però permetran que els usuaris es descarreguin les dades per conservar-les.

De l'escriptori al núvol

Google Pack era un programa per a Windows que instal·lava un conjunt de diversos programes de Google i també d'altres com Skype i Firefox. Google Desktop duia la cerca a l'ordinador i indexava els programes i els arxius de l'usuari. Google els ha tancat per la decadència de l'escriptori en favor del núvol.

Navegació segura

Google Web Security filtrava la navegació web d'usuaris corporatius i analitzava els continguts per detectar virus i intents de suplantació d'identitat. També identificava amenaces en els correus electrònics. Algunes característiques s'integraran a Google Chrome.

Experiments de cerques

Aardvark introduïa el concepte de cerques socials connectant preguntes d'usuaris amb respostes d'altres usuaris. Image Labeler era un joc per descriure imatges que servia per millorar el cercador d'imatges de Google. Cap dels dos serveis tindrà continuïtat.

Per als programadors

L'API de Google Maps per a Flash donava l'oportunitat d'integrar els mapes de Google en aplicacions web programades en Flash. Subscribed Links permetia als desenvolupadors oferir resultats dinàmics a Google, com una previsió del temps actualitzada. Tots dos han deixat de funcionar.

stats