Mèdia 22/05/2012

El Govern es proposa posicionar Catalunya entre les deu euroregions capdavanteres en TIC

Aprova el Pla iDigital, que vol potenciar Catalunya en matèria de societat de la informació i noves tecnologies amb l'horitzó de l'any 2020

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla iDigital, la seva nova estratègia en matèria de societat de la informació i noves tecnologies. L'objectiu és posicionar Catalunya entre les deu euroregions líders en TIC al 2020: en l'actualitat, ocupa la vintena posició d'un rànquing que lidera Copenhague. Aquest sector representa en l'actualitat el 5,7% del PIB català.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pla aixopluga 17 dels anomenats “projectes tractors”, que engloben un centenar d'iniciatives orientades a atreure la inversió i generar ocupació, segons va explicar ahir Carles Flamerich, director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Per tirar endavant aquests projectes es destinarà un pressupost de 266 milions d'euros, el 25% dels quals (uns 56 milions) seran fons públics i, la resta, capital privat. Es pretén potenciar el clúster TIC amb iniciatives com Barcelona, Mobile World Capital; augmentar l'ús de les noves tecnologies a l'empresa –tot potenciant pràctiques com la facturació electrònica i el comerç electrònic– i fer-les extensives també a l'administració i a la ciutadania.

stats