Comunicació
Mèdia 13/01/2012

El govern espanyol dóna llum verda a la privatització de televisions autonòmiques

Ho ha anunciat Soraya Sáenz de Santamaría a la roda de premsa posterior al consell de ministres

à. G.
1 min

BarcelonaEl govern de l'Estat ha canviat el règim de les televisions autonòmiques, de manera que ara podran privatitzar-se. Aquesta era una aspiració que havia estat expressada al llarg de la campanya electoral per diferents líders del PP i que avui ha confirmat Soraya Sáenz de Santamaría en la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrat avui. Sáenz no ha fet referència a Televisió Espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaria ha explicat: “No s'estableix cap fórmula tancada. Hi ha comunitats autònomes que en els seus propis estatus estableixen l'obligació de gestionar directament aquests canals. Però d'altres comunitats no tenen cap especificació sobre el tema. En aquest moment, amb la multiplicació de canals i la nova situació audiovisual derivada de la digitalització, és convenient que aquestes televisions tinguin diferents opcions de gestió i que decideixin com poden garantir la qualitat del servei i l'eficiència”.

Qui ha desenvolupat més el tema de la privatització de les autonòmiques ha estat Esteban González Pons, vicesecretari general de Comunicació del PP. El passat 8 de novembre, durant la campanya, va assegurar que el partit estava a favor de permetre la privatització total o parcial del canal autonòmic. Pons va mostrar-se favorable també a l'associació de televisions autonòmiques en un sol canal (amb desconnexions locals). Aquesta és una proposta coincident amb les realitzades els últims mesos per UTECA, l'entitat que aplega les televisions privades espanyoles.

stats