Jocs Olímpics
Mèdia 25/07/2012

Guia per no perdre's cap detall dels Jocs Olímpics

Televisions, ràdios i internet oferiran especials per cobrir la competició

Ara
3 min
60 hores diàries de  Jocs Olímpics a TVE

BarcelonaAquest divendres s'inaguren els Jocs Olímpics, que durant dues setmanes centraran l'atenció informativa de molts mitjans de comunicació. Diverses cadenes de ràdio i televisió oferiran programes especials sobre la cita olímpica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TVE

La cadena estatal serà l'encarregada de transmetre en directe els Jocs. Teledeporte s'hi bolcarà amb 24 hores al dia de competicions –en directe de 9.00 a 1.00 i en diferit durant la nit–, i La 1 hi dedicarà també tot el matí i tota la tarda. A més, el primer canal de TVE oferirà cada vespre, a les 23.45, un programa especial de dues hores per resumir la jornada. L'activitat comença aquest mateix dimecres: a les 16.45 Teledeporte transmetrà el partit de futbol femení que donarà el tret de sortida a la competició, i dijous, a les 15.35, La 1 transmetrà l'Espanya-Japó de futbol masculí. Divendres, a partir de les 20.10, s'oferirà la prèvia de la cerimònia d'inauguració, que començarà a les 22.00.

Esport3

El canal esportiu de Televisió de Catalunya emetrà cada nit, des d'aquest dijous, un programa especial d'una hora sobre els Jocs. 'Esport club olímpic' començarà a les 23.00 i tindrà format de tertúlia, presentat per Francesc Sòria i amb les aportacions dels exmedallistes olímpics Nacho Solozábla, Natàlia Via-Dufresne, Antoni Pinilla, Xavier O'Callaghan i Jordi Sans. A més, el corresponsal a Londres, Carles Costa, i els enviats especials, Mireia Vicente i Pere Bosch, completaran la informació des de la capital britànica.

RNE

Ràdio Nacional oferirà cada tarda, de 15.00 a 16.00, un programa especial sobre l'actualitat olímpica. Chema Abad, cap d'Esports de l'emissora, presentarà aquest espai que s'estrena dijous i s'emetrà fins a l'últim dia de competició. A més, l'emissora transmetrà en directe les proves més destacades.

Catalunya Ràdio

L'emissora pública centrarà la informació els seus espais d'esports en els Jocs Olímpics, de la mà dels enviats especials Òscar Fernàndez i Marta Garcia, a més del corresponsal a Londres, Oriol Serra. Els principals programes de la graella també connectaran amb la capital britànica per seguir l'evolució dels esdeveniments. D'altra banda, Catalunya Ràdio ofereix aquest dimecres un programa especial per recordar el 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. De 20.00 a 22.00 –coincidint amb l'hora de la cerimònia d'inauguració– Eudald Serra i David Clupés conduiran '92 per sempre', que recordarà amb entrevistes i reportatges l'esdeveniment de fa 20 anys. La resta de programes de l'emissora també rememoraran els Jocs al llarg de tot el dia, i a partir de dijous 'El club de la mitjanit' entrevistarà cada dia algun personatge que hi va tenir una implicació directa.

RAC1

Mentre durin els Jocs Olímpics, la ràdio del Grupo Godó allargarà l'espai esportiu '100 metres', que s'emetrà de les 14.15 fins a les 15.00. Els enviats especials a Londres, Xavi Puig i Aleix Parisé, conduiran també diverses seccions dins dels altres programes d'esports, i connectaran puntualment amb la resta d'espais per informar de tot el que passi als Jocs.

COMRàdio

La programació d'estiu de la COM, que arrenca dilluns, inclou cada migdia (13.00-14.00) el programa 'Ara fa vint anys', amb què Santi Capellera recordarà els Jocs de Barcelona.

RTVE

La web de la corporació estatal permet seguir tota la competició en directe, amb 19 senyals de vídeo simultànies que emetran totes les proves des de totes les seus.

ARA.CAT

L'ARA ha creat un apartat específic a la seva web que des de fa dies està pendent de tota la informació relacionada amb els Jocs Olímpics, i que un cop comenci la competició en seguirà el desenvolupament.

stats