TORNA UNA FICCIÓ MÍTICA
Mèdia 19/06/2011

'Hawaii Five-0' arriba a Cuatro posada al dia

Més de quaranta anys després de convertir-se en un fenomen televisiu als Estats Units, la sèrie Hawaii Five-0 ha rebut una rentada de cara i s'ha tornat a estrenar, amb gran èxit. Dimarts arriba a Cuatro.

Albert Castellví Roca
2 min
'Hawaii Five-0' arriba  a Cuatro posada al dia

Barcelona.Tenint en compte que el perfil de l'audiència de Cuatro és més aviat jove, és molt probable que la majoria dels seus espectadors habituals no hagin vist mai la sèrie Hawaii Five-0 , que la cadena nord-americana CBS va emetre entre els anys 1968 i 1980. A partir de dimarts, però, tindran ocasió de veure-la, això sí, posada al dia. I és que Cuatro estrenarà (22.30) el remake d'aquesta ficció, que la mateixa CBS va començar a emetre el 20 de setembre passat -just el dia que es complien 42 anys de l'estrena original- i que des de principis d'any ja es pot veure a l'Estat a través del canal de pagament Fox.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el seu dia, aquesta sèrie va revolucionar el concepte de la ficció televisiva, especialment per la seva aposta per al rodatge en exteriors, un fet fins llavors insòlit en aquesta mena de produccions. També s'ha convertit en mítica la seva sintonia, obra de Morton Stevens i interpretada pel grup The Ventures, que, esclar, es manté en la nova versió.

Però la música no és l'únic element de la sèrie original que reapareix quatre dècades més tard. També ho fan els paisatges hawaians i l'acció trepidant que caracteritza aquesta producció protagonitzada pels quatre membres d'un equip especial de policia encarregat de perseguir els delictes més greus i que no tenen límits ni manies a l'hora de parar els peus als malfactors.

El que sí que canvia, com és lògic, són els actors que donen vida als personatges. El nou repartiment està encapçalat per Alex O'Loughlin (en el paper del tinent SteveMcGarret), Scott Caan (com a Danno Williams), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly) i Grace Park (que interpreta Kono Kalakaua). Cal destacar, però, que alguns personatges secundaris són encarnats per actors que ja havien aparegut, també amb papers poc rellevants, a la sèrie dels 70.

Èxit d'audiència

La idea d'actualitzar Hawaii Five-0 ve de lluny: el 1996 es va arribar a rodar un capítol pilot per al remake que no es va emetre. El 2008 es va tornar a plantejar el projecte, en aquest cas en forma de seqüela, però no va tirar endavant. Finalment, l'any passat, la CBS es va decidir a apostar de nou per aquesta sèrie i li ha sortit bé: una mitjana de gairebé 12 milions d'espectadors ha fet que la ficció ja hagi renovat per a una segona temporada.

stats