SÈRIES EN CRISI
Mèdia 15/05/2011

Hi ha vida a 'House' sense House?

àlex Gutiérrez M.
2 min
Hi ha vida a 'House' sense House?

Hugh Laurie ha anunciat que vol deixar d'encarnar el malcarat doctor House a la sèrie que du el seu nom. Tot i que la conseqüència lògica d'aquesta decisió seria la cancel·lació del xou, la història televisiva demostra que les sèries -la metàfora amb les gallines és inevitable- poden continuar drets fins i tot quan han perdut el cap, ni que sigui momentàniament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sense sortir de l'àmbit mèdic, la sèrie Doctor en Alaska va haver d'entomar que l'actor Rob Morrow, que feia de l'ínclit doctor, se n'anés. La sèrie va continuar mitja temporada més, però ja no va renovar. Va ser un cas anàleg a El ala oeste de la Casa Blanca : quan Martin Sheen se'n va desvincular, els Estats Units van perdre un bon president (ni que fos fictici), però la sèrie encara va perdre més: tot just va aconseguir sobreviure una temporada més, i amb els nivells més baixos d'audiència de tot el seu recorregut.

Un altre cas paradigmàtic és el de l'actriu Farrah Fawcett, que molts identifiquen amb una dels àngels de Charlie, tot i que en realitat només ho va ser en una de les cinc temporades de les sèrie (a banda d'algunes aparicions esporàdiques posteriors). De fet, només Jaclyn Smith va aguantar com a titular en els 110 episodis.

La gallina dels ous d'or diu que no

També ha dit prou Steve Carell, que ha estat protagonista de The Office (en la seva versió americana) durant set temporades. En aquest cas, els responsables de la NBC han decidit que la sèrie continuï, però això no ha evitat a Carell bromes del creador original, Ricky Gervais: a la gala dels Golden Globes el va acusar en públic de voler matar la gallina dels ous d'or. Dins de l'àmbit de sèries actuals, una altra novetat és que Robert Sheehan se'n va, ja que s'ha cansat de The Misfits , guanyadora d'un Bafta el 2010 i que actualment es pot veure al canal MTV.

Però el cansament dels actors no és un factor exclusivament made in Hollywood . Fa unes setmanes l'actor Gonzalo de Castro es desmarcava en una entrevista i demanava als creadors de la sèrie Doctor Mateo, que protagonitza, que li bus quessin un final digne, ja que no tenia sentit allargar artificialment les trames.

Aída també va haver de viure sense Aída, només que en aquest cas que Carmen Machi se n'anés no va tenir efectes devastadors en l'audiència, gràcies al ganxo que ha sabut explotar l'actor Paco León. Per a la novena temporada està previst, a més, que el personatge d'Aída torni i que la sèrie aguanti tres anys més.

stats