Mèdia 20/03/2012

"Hisenda planteja baixades de sou i acomiadaments als ajuntaments", a la portada d''El País'

L'atac a una escola jueva de Tolosa de Llenguadoc, que ha deixat quatre morts, ocupa les portades de la majoria de diaris d'aquest dimarts, al costat de les siameses separades amb èxit a Barcelona i de les paraules del rei en l'aniversari de la Pepa

Ara
3 min
El País

Barcelona'El País' titula: "Hisenda planteja baixades de sou i acomiadaments als ajuntaments". Segons el rotatiu, "Montoro inclou aquesta opció en una proposta a 4.600 alcaldes", concretament, són batlles "que s'han acollit al pla de pagament de proveïdors". Sobre la matança a França, el diari explica que hi ha una "alerta màxima per l'atac a un col·legi jueu". En l'àmbit judicial, el diari de Prisa assegura que "el Constitucional avança els debats per a la sentència sobre Sortu".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"França busca l'assassí racista després de l'atac al col·legi jueu", explica 'El Mundo'. El diari també assegura que el "'Viva la Pepa' es converteix en un acte d'homenatge al rei". A més, destaca en la primera pàgina que la protecció personal de Garzón passa de 18 a 2 escortes, que en tenia fins i tot més que "els ministres".

El diari ARA titula: "Matança antisemita", i explica que "un motorista armat mata tres nens i un mestre en una escola jueva de Tolosa". A més, el diari també destaca que el TSJC ha ordenat que el gendre dels joiers Tous "torni al banc dels acusats" i que "CiU pacta el control de TV3 i Catalunya Ràdio amb el PP".

'El Punt Avui' obre portada amb la frase "Aire per als ajuntaments", i parla sobre els diners que rebran de l'Estat per a la liquidació del 2010, "382 milions", dels quals "un 50% serà avançat per pagar factures". A més, explica que "el Govern intervé l'Hospital de Sant Pau". També parla d'una "ofensiva de Mas a Brussel·les pel català".

'El Periódico' titula: "Bogeria racista", i afegeix que "quatre jueus moren a Tolosa a la porta d'una escola". En segon lloc, la portada del diari explica que "el sector públic ni sap ni contesta" i afegeix que les administracions només atenen una de cada cinc consultes de ciutadans". D'altra banda, destaca que "Urbanisme va estudiar com ubicar el Parlament a les Glòries".

L''Abc' es fa ressò de les paraules del rei durant la celebració de l'aniversari de la Pepa i explica que és "un exemple de superació nacional". També destaca en la pàgina 1 que "un assassí en sèrie i xenòfob atemoreix França".

'La Vanguardia' subratlla que "el rei apel·la a l'esperit de superació, com el 1812", un titular que encara reforça: "El cap de l'Estat llança un missatge d'unitat i confiança". Sobre les siameses separades amb èxit a la Vall d'Hebron de Barcelona titula: "La Núria i la Marta s'emancipen". Respecte als assassinats a França, diu que "un pistoler horroritza França amb set assassinats".

'La Razón' relata que "el PSOE va pilotar la reunió secreta en què es van 'reelaborar' els ERE". En segon lloc, i també en la foto central, el rotatiu cita una frase del rei en la commemoració dels 200 anys de la Constitució espanyola: "La nació va estar per sobre de les seves autoritats". Tampoc oblida que "la ira antisemita esclata a França".

Entre els diaris esportius destaca la portada del diari 'Sport' sobre una foto de Messi , que titula: "Avui, sabreu què és el canguelo!". A més, afegeix que es descobreix que "està a un gol de César". 'Marca', per la seva banda, es pregunta: "Amb vuit n'hi ha prou?", i continua dient que "Guardiola es reafirma dient que l'avantatge del Madrid és insuperable". 'El 9 Esportiu' escriu: "Sense treva", sobre una foto de Messi, i dibuixa un compte enrere a la part inferior de la portada que avança contra un escut del Reial Madrid. El diari insisteix que Guardiola veu "impossible" la remuntada davant el Madrid.

stats